Perhekahvila: Luopioisten MLL pitää perhekahvilaa kolmella kylällä

MLL muisti uusia vauvoja lahjapusseilla

Erja Soini piti perhekahvilan väelle muskarituokion.

Maija Vartiainen Valto-vauvan kanssa.

Luopioislaiset lapsiperheet tapaavat toisiaan kolmella kylällä, sillä Luopioisten MLL pitää perhekahvilaa niin kirkonkylällä, Aitoossa kuin Rautajärvelläkin.

Kirkonkylän perhekahvila kokoontuu torstai-iltaisin seurakuntakeskuksen alakerrassa. Tammikuun viimeisenä torstaina paikalla oli tavallista tiiviimpi tunnelma, sillä paikalla oli 22 lasta ja lähes sama määrä vanhempia.

Ohjelmassa oli Erja Soinin pitämä mukava muskarihetki sekä kakkukahvit ja -mehut, sillä kunniavieraiksi oli kutsuttu kaikki Aitoon, Luopioisten ja Rautajärven alueella viime vuonna syntyneet vauvat. Luopioisten MLL jakoi heille Printscorpiolta lahjana saadut pussukat, joihin oli pakattu muilta yhteistyökumppaneilta saadut vauvalahjat. Pikkusia olivat muistamassa Luopioisten apteekki, seurakunta ja Kukkian Kädentaitajat, joiden tekemät villasukat jakoi Suvi Simola.

Sanna Kankaanpää pienokaisensa kanssa.

Viime vuosi oli Luopioissa lähes edellisvuoden veroinen vauvavuosi. Uusia pienokaisia syntyi kymmenen eli yksi vähemmän kuin edellisvuonna. Heistä kuusi pääsi perhekahvilaan tutustumaan tuleviin luokkakavereihinsa.

MLL:n väki pääsee pian onnittelemaan myös tämän vuoden ensimmäisiä vauvoja, jotka syntyivät 23. tammikuuta Sappeeseen ja Rautajärvelle.

Lahjapusseilla vauvoja muistanut Luopioisten MLL esitteli samalla yhdistyksen monipuolista toimintaa. Perhekahvilat tarjoavat peuhu- ja pulinaseuraa kolmella kylällä. Kirkonkylällä perhekahvila pidetään torstaisin kello 18 seurakuntakeskuksen alakerrassa. Aitoon perhekahvila kokoontuu torstaisin kello 10 Pysäkillä ja  Rautajärven perhekahvila parillisten viikkojen tiistaina Rautahovilla kello 13.

Viime vuonna syntyneet Luopioisten, Aitoon ja Rautajärven vauvat saivat lahjapussin.

Tuukka Matilaisen vetämä alakouluikäisten sählykerho pyörii Rautajärven Rautahovilla perjantaisin kello 17–18 ja Minna Liljedahlin pitämät 0–5-vuotiaiden muskarit seurakuntakeskuksen alakerrassa maanantaisin kello 10 maaliskuun lopulle saakka.

3–6-vuotiaat harjoittelevat Noora Virtasen johdolla lastentanssia Seuratalolla tiistaisin kello 16.45. 6–9-vuotiaille ja 10–15-vuotiaille pyörii samassa paikassa Dancemix torstaisin.

Keskiviikkona 8.2. kello 17.30 Luopioisten Yhdistysnurkalla (Mikkolan Navetan alakerrassa) opetellaan karjalanpiirakoiden rypytystä. MLL Luopioisten sekä Luopioisten maa- ja kotitalousnaisten yhteinen Suomi 100 -kädentaitokerho on kaikille avoin ja maksuton.

Mäkisen Elinan Niilo-vauva isänsä sylissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?