Poikkeusjuoksutus hillitsee pintojen laskua

Mallasveden, Roineen Pälkäneveden ja Längelmäveden pinnat jäätyivät syksyllä tavallista alemmas. Tähän vaikutti osaltaan Lempäälässä tehty kanavaremontti. Siihen varauduttiin tekemällä tilaa yläpuoliseen vesistöön.

Kanavaremontin jälkeen syyssateet eivät nostaneetkaan Vanajaveden pintaa normaalikorkeudelle, koska syksy ja alkutalvi olivat vähäsateisia. Myös Mallasveden pinta on ollut syksystä alkaen raja-arvon alapuolella.

Helmikuun alusta alkaen juoksutusta Valkeakoskella pienennetään kymmenellä kuutiolla sekunnissa. Poikkeusjuoksutuksella pyritään välttämään vedenkorkeuksien liiallinen aleneminen.

Siitä huolimatta Mallasveden, Roineen, Pälkäneveden ja Längelmäveden pinnat uhkaavat jäädä ensi kesäksi tavallista matalammalle, sillä olemattomasta lumikerroksesta ei synny kevättulvia. Ennusteen mukaan edes tavanomaista suuremmat lopputalven ja kevään sateet eivät nosta vedenkorkeuksia keskimääräisille kevätkorkeuksille.

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>