Tulipaloista pelastettiin viime vuonna 22 ihmistä

Pirkanmaan pelastuslaitos pelasti välittömästä vaarasta viime vuonna 87 ihmistä, joista tulipalosta evakuoituja oli 22.

Tilastojen mukaan suurin osa tulipaloista viime vuonna oli ihmisen toiminnasta aiheutuneita. Tällaisia tapauksia kirjattiin 510. Koneesta tai laitteesta aiheutuvien palojen määrä, 270 kappaletta, kuitenkin kasvoi edellisvuoteen verrattuna. Kuudessa palossa syypääksi kirjattiin eläin: koira ja orava kahdesti, joutsen kerran ja muurahaiset kerran.

Pelastuslaitoksen tehtävämäärä kasvoi kokonaisuudessaan viime vuonna noin 2500 tehtävällä vuoteen 2015 verrattuna. Yksiköt lähtivät erilaisiin ensihoidon ja pelastustoimen tehtäviin keskimäärin 134 kertaa vuorokaudessa – paloautolla lähdettiin liikkeelle 29 kertaa ja ambulanssilla 105 kertaa vuorokaudessa.

Pälkäneellä tehtävien määrä putosi viime vuonna eniten koko Pirkanmaalla. Pelastuslaitos hälytettiin apuun 213 kertaa, mikä oli 45 hälytystä vähemmän kuin edellisvuonna. Myös Kangasalla määrä laski: pudotusta kertyi vajaan 30 hälytystehtävän verran, mutta silti apua tarvittiin vuoden aikana 580 kertaa.

Useimmin Pirkanmaan pelastuslaitos saapui paikalle esimerkiksi palovaroittimeen liittyvään tarkistus- tai varmistustehtävään, ensivastetehtävään tai liikenneonnettomuuteen. Pälkäneellä auttajia työllistivät edellisvuoden tapaan eniten ensivastetehtävät, vahingontorjunta ja liikenneonnettomuudet ja Kangasalla ensivastetehtävien jälkeen tarkastus- ja varmistustehtävät sekä liikenneonnettomuudet.

Pälkäneellä ja Kangasalla pelastuslaitoksen vilkkain kuukausi oli muun Pirkanmaan tavoin elokuu, mutta Sydän-Hämeessä rauhallisin oli joulukuu – koko Pirkanmaa huomioiden rauhallisinta oli maaliskuussa. Viikonpäivistä palokuntaa tarvittiin useimmin lauantaisin ja vähiten sunnuntaisin.

 

Perjantain paloa selvitellään yhä

Palokunta pelasti kolme ihmistä palavasta kerrostaloasunnosta viime perjantaina Kangasalan keskustassa. Iltapäivällä kahden aikaan Myllystenpohjantielle hälytyksen saanut pelastuslaitos haki ihmiset turvaan asunnon parvekkeelta, jonne he olivat paenneet paloa. Nukkumassa ollut noin 50–60-vuotiaista kangasalalaisista koostunut kolmikko oli havahtunut siihen, että asunto oli jo tulessa. Asunto tuhoutui asumiskelvottomaksi, ja palokunta joutui evakuoimaan ihmisiä myös yläpuolisesta kerroksesta.

Kolmen pelastetun tavoin yksi ylemmän kerroksen asukas jouduttiin toimittamaan sairaalahoitoon.

Poliisi on tutkinut paloa alustavasti yleisvaaran tuottamuksena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?