Vohveli tarjoaa nyt myös aamiaisen

 

Toni Kuure ja Emma Marjanen aloittivat Vohvelikahvilan työntekijöinä tämän laskettelukauden alussa.

 

Emma Marjanen työskentelee Vohvelikahvilassa salin puolella, Toni Kuure keittiössä.

Sappeen vohvelikahvilassa pääsee nyt testaamaan, miltä vohveli makealla täytteellä, hillolla ja kermavaahdolla, maistuu osana aamiaista. Paikan ensimmäiset aamupalat tarjoiltiin asiakkaille viime lauantaina.

-Paistettu kananmuna, prinssinakit,täytetty sämpylä tai croissant, juomaa valinnan mukaan, Emma Marjanen täydentää runsaan aamiaiskokonaisuuden.

-Jännittyneenä odotamme, millaisen vastaanoton kokeilu saa.

Vohvelikahvilan aamiainen on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin. Ihan aamuvirkuille se toimii lounaana, sillä uutuusaterian voi tilata tiskiltä kymmenen ja kahdentoista välillä.

Ruokalistan täydentyminen aamiaisella jatkaa sitä uudistusten sarjaa, mitä Vohvelin tuoreet vetäjät Emma Marjanen ja Toni Kuure ovat toteuttaneet laskettelukauden alusta lähtien. Rasvakeitettyjen tuotteiden, kuten kana- ja makkarakorien, rinnalla on tarjolla nyt myös uuniperunoita valinnaisilla täytteillä sekä Lapinukon keittoa.

-Lapinukon keitto kulkeutui tänne Tonin perässä, Emma sanoo Torniosta lähtöisin olevasta kumppanistaan, joka valmistaa asiakkaille keiton poron tai hirven lihasta.

Ilme uudistui

Pariskunnalle luontuvan työnjaon mukaan Toni hoitaa hommat keittiössä ja Emma palvelee asiakkaita salissa tiskin takana. Vohvelikahvilassa aiempina talvina käyneet asiakkaat ovat tällä kaudella noteeranneet paitsi tuoreet vetäjät niin myös paikan uudistuneen ilmeen.

-Aika paljon on tullut kehuja, Emma myöntää.

-Sellaista pientä uudistusta. Ei ole maalattu koko ravintolaa. Uudet pöytäliinat ja verhot, purnukat pöytiin ja uudet astiat, hän luettelee.

Uutta on sekin, että Vohvelin ruoka- ja juomavalikoima hinnastoineen on kirjattu liitutaululle. Emma tilaisi asiakkaana tältä listalta mieluiten vohvelia kylmäsavulohitäytteellä.

– Lapsena meni viikonloppuna helposti kolme kanakoria, hän kertoo aterioinnistaan isänsä, Sappeen markkinointipäällikkö Juha Marjasen myötä tutuksi tulleessa Vohvelissa.

Toni Kuuren suosikki on myös kylmäsavulohi, ei siipan mieltymyksen mukaan vohvelin, vaan uuniperunan täytteenä.

Yölläkin syömään

Liki 120-paikkainen Vohvelikahvila palvelee asiakkaita laskettelukaudella viikonloppuisin ja talven loma-aikoina myös viikolla. Päivisin pöytiä täyttävät tuoreiden vohveleiden perässä kahvilaan tulevat lapsiperheet, iltapäivistä lähtien muiden ruokien menekki lisääntyy.

– Iltaisin tämä muuttuu enemmänkin baariksi, Toni luonnehtii.

Vohvelissa järjestettävä ohjelma painottuu iltoihin. Silloin lauletaan karaokea, joka on erityisesti Sappeella majailevien karavaanareiden suosiossa, heitetään tikkakisoja, kuunnellaan bändien esityksiä. Illanistujaisiin lähtemistä helpottaa se, ettei Vohvelissa peritä sisäänpääsymaksumaksuja eikä narikkamaksuja.

-Täällä on elämää, täällä näkee uusia ihmisiä. Päivällä lasketellaan, illalla tullaan tänne. Jos nälkä yllättää illalla tai yöllä, niin meiltä saa ruokaa kahteen saakka, Emma kuvaa tosi vilkkaiksi kokemiaan viikonloppuja.

– Uskon, että kausi jatkuu oikein hyvänä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>