Osuuspankki: Asuntolainojen kasvuun ja yritysten kohentuneeseen tilanteeseen pohjaava runsas tulos heijastelee valoa Pälkäneelle ja Kangasalle

Kohti hyviä näkymiä

Vilkastunut asuntokauppa ja sen myötä lähes viidenneksellä edellisvuodesta kasvanut asuntoluottojen määrä siivitti osaltaan Kangasalan Seudun Osuuspankkia vahvasti plusmerkkiseen tulokseen viime vuonna. Pankin asiakasmäärä kasvoi yli tuhannella, ja omistaja-asiakkaiden määrän odotetaan ylittävän 10 000 asiakkaan rajapyykin kevään aikana.

Pankin toimitusjohtaja Mika Kivimäki näkee kasvulukujen taustalla myös muuta kuin asiakasvirtaa Nordeasta, joka lakkautti kassapalvelunsa Kangasalan konttorista.

– Kuntaan tuli viime vuonna lähes 600 uutta asukasta, ja lisäksi rahoitamme myös Pälkäneen ja Kangasalan ulkopuolisia kohteita, Kivimäki toppuuttelee.

Voimakkainta asuntokaupan kasvu oli Kangasalla poikkeuksellisen suurella volyymilla valmistuneiden uusien kerrostaloasuntojen kohdalla, mutta suurin osa kaupasta kohdistui silti käytettyihin asuntoihin. Pälkäneellä vikkelimmin liikkuivat omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot, joskin kokonaiskauppamäärä ei yltänyt aivan toissa vuoden tasolle.

Välittäjiltä kerättyjen tietojen mukaan käytettyjen asuntojen keskimääräiset velattomat myyntihinnat laskivat viime vuonna edellisvuoteen verrattuna; omakotitalon keskimääräinen kauppahinta Kangasalla oli noin 232 000 euroa ja keskineliöhinta noin 2019 euroa. Myyntiaika oli keskimäärin lyhyempi kuin vuonna 2015.

Asuntoluottojen kysynnän kasvun lisäksi tuloksessa näkyi yritysten tilanteen koheneminen. Arvonalentumistappioiden merkittävä pieneneminen eli turhaksi osoittautuneet varautumiset asiakkaiden taloustilanteen heikkenemiseen olivat suuri tekijä tuloksen takana.

Pankin liikevoitto nousi yli kolmanneksella edellisvuodesta päätyen vajaaseen 5,2 miljoonaan euroon. Nyt tuloskohennus ei syntynyt parin edellisvuoden tapaan sisäisten järjestelyjen seurauksena, ja hyvä tulos nosti pankin vakavaraisuuden 39,2 prosenttiin.

Uusia yritysluottoja nostettiin viime vuonna kaikkiaan yli sadalla miljoonalla eurolla. Yritys- ja yhteisöasiakkaista vastaavan varatoimitusjohtajan Timo Silvánin mukaan rahoitus painottui aiempien vuosien tapaan toimitilarakentamiseen sekä kalusto- ja laiteinvestointeihin.

 

Haussa uusia avauksia

Markkinakorkojen laskun ja kiihtyneen marginaalikisan myötä korkokate jäi viime vuonna edellisvuotta alemmalle tasolle. Suurimmat kasvaneet kuluerät pankissa löytyivät viime vuonna henkilöstö- ja tietotekniikkapuolelta.

Pankissa tehtiin tarvittavia uusia rekrytointeja, ja toisaalta myös tietotekniikkaan on haluttu satsata. Esimerkiksi luotonhaussa automaatio saattaa jatkossa nopeuttaa asiakkaan odottamaa päätöstä tuntuvasti. Tavoitettavuutta halutaan tarjota muullakin kuin teknisillä vempeleillä; merkittävä osa asiakkaista ei vuoden mittaan käy konttorilla kertaakaan.

Toimitusjohtaja Kivimäki väläyttää yhdeksi ratkaisuksi pop up -tyylisiä siirrettäviä minikonttoreita kivijalkakonttoreiden lisukkeeksi, varatoimitusjohtaja Silván korostaa saatavuuden merkitystä tulevaisuudessa myös perinteisten virastoaikojen ulkopuolella.

Pankissa mitatun asiakastyytyväisyyden tuntuva nousu mitta-asteikolla ilahduttaa Kivimäkeä.

– Se kertoo, että jotain olemme onnistuneet tekemään oikein.

Hän uskoo pankin toimivan oikein myös suuressa vapaaehtoistyöhankkeessa, jonka tavoitteena on antaa jokaiselle työntekijälle mahdollisuus käyttää yksi työpäivä vapaaehtoistyöhön. Pälkäneellä tällaisiksi kohteiksi on haarukoitu Kostiakotia ja Kostian koulua ja Kangasalla Pikkolan päiväkotia ja Jalmarin kotoa. Vapaaehtoispanoksensa työntekijät voivat kuitenkin antaa myös omavalintaiseen kohteeseen.

– Yhteisölliseen rooliimme olen erittäin tyytyväinen, toimitusjohtaja Kivimäki linjaa.

Kommentit (3)

 1. Mrs Farida Stephen

  Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneen henkilön on otettava yhteyttä sähköpostitse: (24hourstloancompany1@gmail.com)

  Oletko hylännyt monet pankit
  Tarvitset rahoitusta liiketoiminnan laajentamiseksi,
  Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa?

  Hae lainaa, lähetä alla olevat tiedot:
  1. Täysi nimi
  2. Osoite
  3. Määrä
  4. Kestoaika
  5. Puhelinnumero
  6. Ammatti

  Rouva Farida Stephen

 2. Richard Datsun (ex-Lothar)

  Hyvä päivä tämä nyt todellakin onkin! Oli aamusta taas rahahuolia ja ihan kertakaikkiaan viimeistä killinkiä kaivelin pussihousun taskusta kun piti raejuustoa ostaa ihan väkipakolla kun muija keittää kaalikeittoa. En nimittäin pidä yhtään siitä sopasta vaan haen salaa marketista raejuustoa ja syön sen liiterin takana ja annan kissanpirulaisen nuolla purkin.
  Mutta onneksi taas tarjositte ihan ilmaista apua ja seteliä kassi tolkulla.

  Minun kun nyt pitäisi päivittää tuota taloudellista asemaa ensin täällä kotimaassa ja sitten jahkas kerkiän niin muuallakin. Ensteks tulee mieleen että minulla on hippasen heikko asema ainakin Amerikoissa, Jugoslaviassa ja Ahvenanmaalla. Sinne kun rätkäsen uusissa saappaissa ja rahaa perstaskusta pursuten, niin loksahtaa leuka melkolailla maata kohden. Ja kun on rahaa housuntaskuissa sitäverran paljon ettei niitä jaksa ylös vedellä, niin se on persusta laskettava ja kuljettava polvet koukussa. Paranee asema maailmassa kertaheitolla!

  Lainan ehdot kuulostaa todella hyvältä. Sovitaan alkuun että ne hyvin vähäiset korot on matalammat kuin meitin muijan navettasaappaissa. On -78 ostettu ja karkee lattia navetalla, juuri ei ole kumia lehmänpaskan ja syylinkin välissä. Eli sovittu sitten tosiaan matalat korot! Eikä pidetä kiirutta sillä takaisinmaksulla, ei minulla mitään kiirutta ole asian kanssa.

  Maksimisummaa haen, vaikka pitemmältäkin pitäis noutaa. Pistän Hiacen tulille ja pyyhkäsen mistä vaan hakemaan. Otan vielä heinähangon matkaan niin saadaan rahapaalit nostella kätevästi takaluukusta. Nostele sinä kun mulla on selkänikin niin kippee.

  Kiinnostaa tuo lainan vakuutus, että minkämoista vakuutusta siihen on otettu? Onko kasko vai ihan pelkkä palo-hirvi-varkaus? Että jos minä sillä vaikka kahautan Silmon risteyksessä Luopioisten-linjan kylkeen niin kuka maksaa? Vai minä? Selvistäpäin olen varmasti. Nimittäin suurin turvallisuus on myös minun etusija. Kiinnostunut olen kyllä.

  Olen kyllä hylännyt monet pankit. Ja morsiammet. Paitti tätä nykyistä vaikka se tekeekin jumaliste kaalikeittoa viikon välein. Tarvii harkita vielä.
  Rahoitusta tarvitsen liiketoiminnan laajentamiseen. Pitäis ostaa uusi laamapaita kun vanha kinnaa hartioista ja mahan kohdalta ja rajoittaa liiketoimintaa, noi kumartelut on jääny vallan pois kun meinaa happi loppua siinä ahtaassa paidassa. Siihen tarttee rahaa.
  Ja ihan henkilökohtaisesti rahoja tarvin. Eikä olis ollenkaan tarpeellista edes puhua muijalle ainakaan koko jutusta. Se rupeis kuitenkin mankuun kaikkea tavaraa niin ettei unta sais. Saapasta navettaan vonkuis kun sireeni. Vanhatkin vielä vettä pitää. Osittain.

  Niin että eihän tässä muuta, pistä tietoa tälle palstalle mistä rahaa lähden hakemaan.

  Richard

 3. Herra Fred Foldvik

  Huomio.

  Olen Fred Foldvik oikeutettu ja hyvämaineinen raha lainanantaja. Olemme dynaaminen yritys, jolla on taloudellista tukea. Me lainaamme varoja yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea 2 prosentin korolla, joilla on huono luotto tai rahaa tarvitse maksaa laskuja, investoida liiketoimintaan.

  Täytä lainauslaskennan tiedot alla.

  Sinun nimesi :__________
  Sukupuoli: ______________
  Maasi :_______________
  Osoitteesi :_________________
  Ammattisi :_________________
  Siviilisääty: _________________
  Työpaikan nykyinen asema: ____________
  Matkapuhelinnumero :________________
  Kuukausitulot :______________
  Tarvittava summa: ______________
  Lainan kesto: _____________________
  Postinumero: ____________________
  Lainan tarkoitus: ____________________
  sivusto, jonka sait mainokseni: ____________________
  Sähköposti: _____________________

  Fred Foldvik Loan Company sisältää; Refinance, Home Improvement, investointilaina, Auto lainat, velkojen konsolidointi, luottoriski, toinen kiinnitys, yritysluotot, henkilökohtaiset lainat, autonluotto.

  Sähköposti: fredfoldvikloancompany@gmail.com

  Kiitos.
  Herra Fred Foldvik
  (TOIMITUSJOHTAJA)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?