112-päivä Kuhmalahdella: nuoriso-osaston sammutusnäytös

Markus pääsi heti tositoimiin

Pajuston perheen Markus-poika osallistui nuoriso-osaston näytökseen. Mukana tapahtumassa myös Teemu Pajusto sylissään Rasmus ja vierelläään Venla ja Eetu.

Kuhmalahden VPK:n 112-päivä veti kaikenikäisiä osallistujia.

Markus Pajusto (seisomassa etualalla) osallistui ensimmäiseen sammutusnäytökseensä.

Kuhmalahden VPK:ssa toimii vireä nuoriso-osasto. Kahdesti kuussa peruskouluikäiset lapset ja nuoret kokoontuvat harjoituksiin, joissa he opettelevat palomiestaitojen lisäksi myös esimerkiksi alkusammutusta. Koulutusta saaneilla nuoriso-osastolaisilla ei mene sormi suuhun, kun arjessa tulee vastaan yllättäviä, nopeaa reagointia vaativia tilanteita.

Sahalahdelle vuosi sitten perheensä kanssa muuttanut Markus Pajusto osallistui ensimmäisiin nuoriso-osaston harjoituksiinsa helmikuun alussa. Jo viime lauantaina hän oli paloletkussa kiinni, kun nuoriso-osasto järjesti sammutusnäytöksen Kuhmalahden VPK:n 112-päivässä.

– Hienosti meni. Ei ollut mitään ongelmia, Sariolan koulun kahdeksatta luokkaa käyvä Markus kertoi tyytyväisenä näytöksen jälkeen.

Nuoriso-osastolaiset sammuttivat palamaan sytytetyn, pahvista tehdyn mökin. Palokuntalaiset huolehtivat myös jälkisiivoustöistä.

– Rakensimme mökin alustan päälle, ettei peltoon pääse jäämään muttereita maanomistajan vaivoiksi, Olavi Toivio mainitsee.

Sammuttimet tarkastuksessa

Tulipalon havaitsemisen jälkeen esimmäisten minuuttien aikana tehtävät toimenpiteet ovat ratkaisevan tärkeitä palon tukahduttamisessa. Jos eteisen seinässä roikkuva käsisammutin on ollut tarkastamatta monet vuodet, se ei välttämättä tosipaikan tullen enää ole vireessä.

– Meillä on täällä toimiva palokunta. Jos hälytys tulee vaikka Vehkajärvelle mutkaisten ja liukkaiden teiden taakse, palokunnan paikalle pääsy kestää. Senkin takia kannattaa pitää huolta siitä, että käsisammutin on kunnossa, Oiva Vierikka Kuhmalahden VPK:sta painottaa.

Käsisammutin on hyvä tarkastuttaa vähintään vuoden väliajoin, jos se on alttiina kosteudellle tai lämpötilojen vaihteluille. Kuivissa ja tasalämpöisissä tiloissa säilytettävät sammuttimet tulee tarkastuttaa kahden vuoden välein.

Kuhmalahden 112-päivässä oli mahdollista tarkastuttaa sammuttimia.

Yleisen hätänumeron merkkipäivää vietetään helmikuun 11. päivänä. Tänä vuonna Kuhmalahden VPK:n järjestämä 112-päivä osui viime lauantaina juuri oikealle kohdalleen. Kaikenikäisille koettavaa tarjoava tapahtuma veti nytkin runsaasti väkeä paikalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?