Uusi liike: Kangas-Riitan varastomyymälä avasi ovensa Takojantiellä

Paikallinen liike käsityön harrastajille

Kari Lahtisen Kangas-Riitan varastomyymälässä on paljon kauniita puuvillakankaita.

– Otan tänne uuttakin tavaraa ja kysynnän mukaan pyrin lisäämään myyntiartikkeleja, lauantaina Kangas-Riitan varastomyymälän Takojantielle avannut Kari Lahtinen lupaili.

Ainakin fleeceä sekä puuvilla- ja vuorikankaita hän on tilaamassa lisää.

Kangas-Riitan varastomyymälä on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 15–18 ja lauantaisin kello 10–14. Aukioloajat on suunniteltu niin, että ihmiset ehtisivät työpäiviensä jälkeen ostoksille. Ainakin toistaiseksi maksuvälineenä käy vain käteinen raha.

– Maksupäätteissä on kuluja niin paljon. Katson nyt ensin, miten tämä lähtee vetämään, mies tuumaa.

Pälkäneläinen Kari Lahtinen pyöritti Kangasalan keskustassa Kangas-Riittaa viimeiset kuusi vuotta yhdessä vanhemman tyttärensä kanssa. Lahtinen jäi leskeksi vuonna 2010. Sitä ennen hän avusti liikkeessä vaimoansa kahdenkymmenenviiden vuoden ajan.

– Ala alkoi vähitellen hiljentyä emmekä löytäneet Kangasalan keskustasta pienempää tilaa myymälälle. Kiinteät kulut olivat 130 neliön myymälässä liian suuret, mies perustelee myymälän sulkemista viime vuonna.

Viime aikoina hän on huomannut kangaskaupassa pientä virkistymistä. Erityisesti nuoria on tullut lisää käsityön harrastajiksi.

Takojantie 8:ssa sijaitsevassa varastomyymälässä tilaa on 48 neliömetriä, juuri sopivasti erilaisille kankaille ja ompelutarvikkeille. Tilan Lahtinen vuokrasi Kiinteistö Oy Pälkäneen Venlalta.

– Syksyllä kyselin tilaa vuokrattavaksi ja tein tänne sitten sopimuksen jälkeen pieniä muutostöitä, mies esittelee.

Päivätyökseen Kari Lahtinen tekee muovi-, laminaatti- ja parkettilattioiden asennuksia ja hiontaa. Kangas-Riitan varastomyymälästä hän kaavailee jatkossa eläkepäiviensä harrastusta.

– Täytän seuraavaksi 62 vuotta.

Varastomyymälän valikoimissa on montaa eri väriä resoria, tukikangasta, erilaisia puuvillakankaita, vakosamettia, flanellia, verho- ja sisustuskankaita, asustekankaita, muutamaa väriä vuorikangasta, leveää tikkikangasta, juhlapukukankaita ja kakkoslaadun kollegea. Lisäksi tarjolla on verhokappoja, joulukankaita, pitsisiä väliverhoja sekä astiapyyhekangasta ja ripsiliinaa.

Saatavana on myös verhojen ompelupalvelua pienellä toimitusajalla.

Kangas-Riitan varastomyymälän valikoimissa on runsaasti erilaisia ompelutarvikkeita.

– Tilauksesta verhojen valmistumiseen menee viikosta kahteen, Lahtinen sanoo.

Ompelutarvikepuolelta löytyy monenlaista pikkutavaraa verhonipsuista virkkuukoukkuihin ja ompelukoneneuloihin.

– Villalankoja en ota myyntiin, sillä niitä saa täällä muualtakin, Lahtinen perustelee rajaustaan.

Kaikkea ompelussa tarvittavaa sitten löytyy senkin edestä: ompelukonelankoja perusväreissä, nappeja, tarranauhoja, eri tarkoituksiin sopivia vetoketjuja, rypytysnauhoja, kumi- ja heijastinnauhoja, maton kanttia, vino- ja koristenauhoja, anorakin nyöriä ja muun muassa kahvipusseista tehtäviin kasseihin tarvittavaa reppunauhaa ynnä muuta. Lisäksi tarjolla on joitakin kanavatyöpohjia ja – lankoja.

– Valikoima elää kysynnän mukaan, yrittäjä kertoo.

Kankaita ja ompelutarvikkeita halajavan ei kannata suin päin suunnistaa merta edemmäs kalaan. Kangas-Riitan varastomyymälän valikoimat toimivat hyvin käsityöihmisen inspiraation lähteenä ja saavat sormet syyhyämään tekemisen paloa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?