Pirkanmaan Vuoden kylä taas etsinnässä

Vuoden kylä -kilpailu uudistui viime vuonna siten, että vuorovuosina haetaan Vuoden kylätekoa ja Vuoden kylää. Tänä vuonna on siis Vuoden kylän vuoro. Maaseudun tiennäyttäjät ja Vuoden maaseutuhenkilö valitaan edelleen joka vuosi.

Vuoden kylä -kilpailussa on avoin haku, eli kilpailuun saa kuka tahansa ilmoittaa minkä tahansa kylän tai henkilön, jonka kokee palkinnon arvoiseksi. Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä -työryhmä valitsee finalistit ja tarpeen vaatiessa vierailee finalistikylissä. Voittajakylä ilmoitetaan automaattisesti valtakunnan Vuoden kylä -kilpailuun.

Kylä voi olla maalla tai kaupungissa, kunhan siellä on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä toimintaa, aktiivista tiedotusta sekä kylän kehittämisessä huomioidaan eri ikäryhmät. Ainoana poikkeuksena ovat kolmena viime vuonna valitut Pirkanmaan vuoden kylät Rautajärvi Pälkäneeltä, Pinsiö Hämeenkyrö/Nokia/ Ylöjärvi ja Kuohenmaa Kangasalta, joita ei voi ehdottaa.

Oman ehdotuksensa voi lähettää 15.3. mennessä osoitteeseen marja.vehnamaa@pirkankylat.fi tai Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö. Ehdotuksen voi jättää tai lisätietoja kysellä myös puhelimitse numerosta 040 4849 360.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?