Aito Säästöpankki: Asiakkaan tarpeisiin mukautuva paikallispankki vetää uusia asiakkaita

Pankin ovet auki myös iltaisin ja viikonloppuisin

Viikko sitten Lempäälään 14. konttorinsa avannut Aito Säästöpankki jatkaa kasvuaan niin konttori- kuin asiakasmäärällä mitaten.

Myös tunnusluvut ovat kunnossa, ja pankki teki viime vuonna lähes edellisvuoden veroisen tuloksen. Liikevoitto ennen veroja oli 7,3 miljoonaa euroa. Korkokate kasvoi neljä prosenttia, ja oli 11,3 miljoonaa euroa.

Aito Säästöpankki sai viime vuoden aikana lähes 4 000 uutta asiakasta. Aitosäästöpankkilaisten yhteenlaskettu määrä kasvoi lähes puolellatoista tuhannella ja kipusi yli 45 000:n.

– Joustavalle, asiakaslähtöiselle palvelullemme on kysyntää. Säästöpankkikokemusten taustalla on henkilökuntamme tyytyväisyys ja sitoutuneisuus, toimitusjohtaja Pirkko Ahonen kiittelee.

Säästöpankkien asiakaskokemus oli Asiakkuusmarkkinointiliiton Asiakkuusindeksi 2016 -tutkimuksessa pankkitoimialan paras. Myös EPSI rating -tutkimuksessa Säästöpankkien asiakastyytyväisyys nousi pankkien kärkiluokkaan.

Aito Säästöpankki toimii Pirkanmaalla kymmenen kunnan alueella. Pälkäneellä konttoreita on kaksi. Kangasalla ja kolmessa muussa konttorissa otettiin syksyllä käyttöön hyvän suosion saaneet ilta-aukioloajat. Lempäälässä pankin ovet ovat auki myös viikonloppuisin.

Pirkko Ahosen mukaan pankki tarjoaa henkilökohtaista pankkipalvelua asiakkaalle sopivana aikana.

– Kaikki konttorit palvelevat tarpeen mukaan aamu- ja ilta-aikoina.

Luotonannon kokonaismäärä oli vuoden lopussa yhteensä 608,2 miljoonaa euroa ja talletusten 482,1 miljoonaa euroa. Alhainen korkotaso vauhditti sijoitustuotteiden kysyntää ja pienensi hieman talletuskantaa. Rahastoissa ja vakuutuksissa tapahtui viime vuoden aikana kasvua 30 prosenttia.

Asuntokaupan kasvu Tampereella ja ympäryskunnissa näkyy Aito Säästöpankissa. Asuntoluottokanta kasvoi viime vuonna yli kahdeksan prosenttia.

Säästöpankki satsaa myös yritys- ja yrittäjäasiakkaisiin. Yrityspankkipuolelle palkattiin viime vuonna kolme uutta yritysrahoituspäällikköä.

– Aito Säästöpankin konttorit palvelevat tarpeen mukaan aamu- ja ilta-aikoina, toimitusjohtaja Pirkko Ahonen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?