Peppi sai pikkusiskon

Peppi ja pikkusisko.

Lotta Heinonen (vasemmalla) sai Eija Lankiselta kukkia ja vauvakirjan.

Viisivuotiaasta Pepistä tuli isosisko, kun pälkäneläinen Heinosen perhe kasvoi toisella tyttärellä tammikuun 23. päivänä. Sirpakka tyttö tuli maailmaan liki kolme viikkoa ennen laskettua aikaa. Painoa hänelle oli ehtinyt kertyä 3225 grammaa ja pituutta 47 senttiä.

– Nopea synnytys. Kolmelta iltapäivällä olimme sairaalassa ja vauva syntyi seitsemältä. Sen verran hän malttoi odotella, että Janne ehti tulla töistä kotiin ja lähteä viemään Tampereelle, Lotta Heinonen kuvaa tapahtumien kulkua.

Ensimmäisinä viikkoinaan vauva on osoittautunut varsin rauhalliseksi tapaukseksi, vaikka hänen syntymänsä vauhdikas olikin.

– Heräilee toki useamman kerran yössä syömään, mutta ei sinällään valvota meitä. Yhtenä yönä hän nukkui viisi tuntia putkeen. Minä ehdin sinä aikana tietysti herätä jo pari kertaa ja ihmetellä, miten sitä unta nyt näin pitkään riittää, Lotta nauraa.

 

Tieto tytöstä

Heinosen perhe tiesi jo raskausaikana, että heille on tulossa tyttö.

– Oli jotenkin helpompi suhtautua, kun tiesi etukäteen, kumpi sieltä on tulossa, perheen äiti perustelee.

Pikkuisen tytön lähipiiri tunnistaa hänessä samoja piirteitä, mitä Pepissä oli vauvana. Jos vauvaa vertaa vanhempiin, niin isän näköä on enemmän.

Peppi on suhtautunut pikkusiskoonsa hyvin.

– Ei ole kauheasti ollut mustasukkainen. Tänään hän halusi harjata vauvan tukkaa, Lotta kertoo vanhemman tyttärensä osallistumisesta vauvan hoitotoimiin.

Pikkutytön vierellä viihtyy myös Jaro-poika, saksanpaimenkoira, Pepin ikätoveri, joka huolestuu helposti, jos kotiin tuleva vieras menee liian nopeasti lähelle vauvaa.

 

Töihin kesällä

Heinosen perhe asuu Pälkäneellä Sappeen Ratsutilan naapurissa. Peppi käy nyt kymmenenä päivänä kuukaudessa Lumpeennupun päiväkodissa ja aloittaa ensi vuonna ekaluokan Aitoossa. Näistä Luopioisen suunnan yhteyksistä johtuen Luopioisten MLL palkitsi perheen vuoden ensimmäisen vauvan saajana. Samana päivänä syntyi vauva myös Vierikan perheeseen Rautajärvelle.

Onnittelukäynnin tehnyt MLL:n Luopioisten osaston puheenjohtaja Eija Lankinen houkutteli Lotta Heinosta lähtemään mukaan perhekerhoihin.

– Aitoossa Pysäkillä toimii MLL:n vastuulla oleva perhekerho. Seurakunta pitää Luopioisten kirkolla perhekerhoa. Siellä saa myös ruokaa pientä maksua vastaan, Eija Lankinen mainosti.

Lotta aikoo pitää täysipäiväistä äitiysvapaata toukokuulle saakka. Janne-puoliso käytti isyysvapaastaan kaksi viikkoa heti vauvan syntymän jälkeen.

– Kesällä minua kaivataan leireille tuohon talleille, Lotta viittaa kotinsa vieressä olevaan työpaikkaan, johon hän palaa osa-aikaiseksi muutaman kuukauden kuluttua.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?