Tuplatappio pudotti LP:n kuudenneksi

Viikonloppuna tuplatappion kärsinyt LP Kangasala putosi naisten mestaruusliigassa kuudenneksi.

Lauantaisen 1–3 Pieksämäki-tappion jälkeen LiigaPloki varasti sunnuntaina pisteet Pitkäjärveltä. 0–3 (14-25, 20-25, 17-25) vierasvoitolla Pihtipudas nousi sarjataulukossa Kangasalan edelle.

LP Kangasalla on runkosarjaa jäljellä enää kaksi ottelua: sunnuntaina joukkue vierailee Hämeenlinnassa, josta kukaan ei ole riistänyt pisteitä koko kaudella ja viikkoa myöhemmin Rovaniemi saapuu Pitkäjärven koululle. Edes viimeisistä peleistä riivityt pisteet eivät välttämättä säästä sarjaa hallitsevien HPK:n tai LP Viestin kohtaamiselta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, sillä neljä kärkijoukkuetta saa valita vastustajansa, ja viimeisissä peleissä LP:n esitykset ovat olleet epävarmoja.

 

Kokoonpanovaikeuksia ja omia virheitä

Tiiamari Sievänen palkittiin kotijoukkueen parhaana, kun Kangasala hävisi sunnuntaina LiigaPlokille.

Kahden voiton viikonlopun pelannut Pieksämäki tuplasi voittosarakkeensa Kangasalan ja Kuortaneen kustannuksella. Kangasala kaatui Leppävirralla omiin virheisiinsä.

– Me ollaan viimeaikoina pelattu erilaisilla kokoonpanoilla. Tänään taisteltiin hyvin, mutta Pieksämäki pelasi paremmin, Tiiamari Sievänen kehui paineetta taistellutta kotijoukkuetta.

Myös sunnuntaina LP Kangasalla oli vaikeuksia saada peliään kulkemaan LiigaPlokia vastaan. Avauserässä kotijoukkue hyytyi yliyrittämiseen ja virheisiin.

Toisessa erässä kotijoukkueen valmentaja Virginie De Carne hiiltyi keltaisen kortin arvoisesti, kun tuomarit vihelsivät jatkuvasti käsittelyvirheitä passareille. Vieraat karkasivat pahimmillaan kymmenen pisteen päähän, eikä LP Kangasala enää saanut kurottua eroa kiinni. Torjuntansa kohdalleen saanut LiigaPloki vei kolmannenkin erän ja kohenteli asemiaan sarjataulukossa.

Virginie De Carne antoi synninpäästön lähinnä Jenni Mäkiselle. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Tiiamari Sievänen.

– Ei saatu yhtään torjuntaa, vastaanotto ei kulkenut, tehtiin paljon virheitä ja tilastot kertovat kaiken. Tämä oli meiltä huono peli, selitykset eivät nyt auta, Roosa Laakkonen tuskaili.

 

Naiset, mestaruusliiga

HPK 23 20 2 1 0 65
LP Viesti 23 18 1 1 3 57
Pölkky Kuusamo 23 9 6 2 6 41
Oriveden Ponnistus 23 11 2 2 8 39
LiigaPloki 24 8 3 2 11 32
LP Kangasala 24 8 2 2 12 30
LP-Vampula 22 6 2 5 9 27
WoVo Rovaniemi 23 4 4 4 11 24
Pieksämäki Volley 23 4 0 2 17 14
Kuortane 18 2 1 2 13 10

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>