Keski-Skandinavian luonto esillä kirjastolla

Dovrefjell.

Nordmöre.

Tafjordfjellene.

Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen saapuu Kangasalan pääkirjastoon torstaina 9. maaliskuuta kello 17.30 näyttämään valokuvia ja kertomaan tietoa sekä tarinoita Keski-Skandinavian vaellusreiteistä. Ahonen on kirjoittanut aiheesta teoksen ”Keski-Skandinavian vaellusreitit”, joka julkaistiin vuonna 2016. Kirja on saanut hyvän vastaanoton, ja se julkaistaan keväällä 2017 Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa ja Alankomaissa. Ahonen luennoi Kangasalan pääkirjastossa viime vuonna Pohjois-Skandinavian vaelluskulttuurista.

Vaellusympäristönä Keski-Skandinavia on ainutlaatuinen. Keski-Ruotsi ja -Norja ovat täynnä kansallispuistoja ja laajoja erämaa-alueita. Vaellusretkillä voi kokea upeiden maisemien lisäksi mielenkiintoisia tuttavuuksia, kuten tunturipeuroja ja -sopuleita sekä myskihärkiä. Keski-Skandinavian vaellusalueilta löytyy monia jännittäviä paikkoja, joihin pääsee tutustumaan merkittyjä reittejä kulkemalla. Siellä riittää unohtumattomia luonnonnäkymiä tarjoavia vaelluspolkuja niin kokeneille kuin kokemattomillekin vaeltajille.

Maksuton luento pidetään pääkirjaston Harjula-salissa. Tilaisuuden järjestää Kangasalan kirjasto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?