Lasten tekemät julisteet kannustavat äänestämään

Pälkäneen kunta kannustaa ihmisiä äänestämään lasten tekemien julisteiden avulla. Kostian koulun viides- ja kuudesluokkalaisten tekemiä julisteita sijoitetaan kuntavaalien vaalimainostelineisiin Onkkaalan torialueen reunaan sekä Luopioisten kirkonkylän torialueen reunaan. Lisäksi pienempiä painoksia tulee näkyviin kunnan toimipisteisiin ja mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi lähikauppoihin. Julisteiden hyödyntämistä internetmainonnassakin on kunnassa mietitty.

– Kunnanvirastolla on pohdittu, että äänestysintoa tulisi jotenkin nostattaa Pälkäneellä. Perinteisesti tähän on pyritty vaikuttamaan mainonnalla, mutta tänä vuonna päätimme kokeilla jotakin uutta, Pälkäneen kunnan hallintojohtaja Tuomas Hirvonen kertoo.

Vuoden 2012 kuntavaaleissa äänestysprosentti Pälkäneellä painui 64,4 prosenttiin, kun se neljä vuotta aiemmin oli 68,2.

– Ajatuksena julisteiden teossa oli, että lapset miettisivät omasta näkökulmastaan, miksi äänioikeutettujen kannattaa äänestää. Mihin aikuinen voi vaikuttaa äänestämällä ja miten tämä näkyy nuorten maailmassa?  Kokevatko nuoret, joilla ei vielä äänioikeutta ole, että äänioikeus on jotain arvokasta, mitä aikuiset pitävät itsestäänselvyytenä? Hirvonen kertaa ajatuksia kampanjan taustalla.

Kunta painatti isoja julisteita sata kappaletta, joiden lisäksi se sai käyttöönsä saman verran pienempiä julisteita. Julisteiden pohjana käytettiin kaikkiaan kahtakymmentäkolmea työtä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>