Ensimmäinen hiihtolomaviikko oli Sappeessa historian paras

Lapin matkailukohteissa on iloittu ennätyksellisestä talvesta. Laskettelijoita on riittänyt hyvin myös eteläisen Suomen hiihtokeskuksiin. Hiihtolomaviikot ovat niille talven tärkein sesonki: hiihtolomien myynnin osuus voi olla jopa 30 prosenttia koko laskettelukauden myynnistä.

Eteläisen Suomen hiihtoloma veti Sappeen rinteisiin toissa viikolla hyvin väkeä: viikon kahdeksan myynti oli historian paras. Myös viime viikolla lomailleet hämäläiset ja pirkanmaalaiset tunsivat vetoa rinteisiin.

– Toinenkin hiihtolomaviikko alkoi vilkkaasti, mutta vesisade toi väliin pari hieman rauhallisempaa päivää, Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen sanoo.

Eteläisen Suomen hiihtolomailijat saivat nauttia kirkkaista pakkaspäivistä. Hissilippujen lisäksi myös mökit ja hotellihuoneet myivät hyvin. Sen sijaan Hämeen hiihtolomaviikolle majoitus varataan lyhyellä varoitusajalla, ja sadepäivät saivat monta viime hetken lähtijää muuttamaan lomasuunnitelmiaan.

Kosti Puurunen ei lähde vielä vetämään yhteen kauden kokonaissaldoa.

– Tällä hetkellä näyttää hyvältä, mutta kautta on vielä puolitoista kuukautta jäljellä.

Talven hienoimmat laskettelupäivät ovat todennäköisesti vasta tulossa. Aurinkoisina kevättalven päivinä rinteissä on vilkasta, mutta jos viikonlopuiksi sattuu sadepäiviä, harrastajat eivät lähde samalla tavalla liikkeelle.

Sappeen laskettelukaudesta tulee yli 150 päivän mittainen. Ensimmäiset rinteet avattiin 12. marraskuuta, ja hiihtohissit pyörivät pääsiäiseen saakka. Lunta rinteissä riittäisi pidempäänkin, sillä tykkilumi kestää sateita ja paisteita luonnonlunta paremmin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?