Vahvistus yhteiskoululla: Sami Juvonen väläytteli mahdollisuutta palata Luja-Lukon paitaan uuden liikuntahallin vihkiäispelissä – Olli-Pekka Ojansivun kaveriksi

Hyvän mielen ottelu

Ei tarvittu kuin entinen maajoukkuepassari, jotta Pälkäneen Luja-Lukko ryhdistäytyi tälle kaudelle harvinaiseen voittoputkeen lentopallon kakkossarjassa. Kahden ottelun sopimuksella Luja-Lukon tyhjilleen jäänyttä passarin paikkaa täyttämään tullut Sami Juvonen johdatti pälkäneläisjoukkueen tiukkaan voittoon Aitolahden Riennosta luvuin 3–2 (21–25, 26–24, 25–20, 24–26, 15–10).

Kaksi pistettä irtosi kauden luultavasti viihdyttävimmän kotiottelun jälkeen. Pälkäneläisyleisö ja kotijoukkue eivät menettäneet uskoaan edes neljännen erän katkerasta lopusta huolimatta – Luja-Lukolla oli kolmekin tilaisuutta pelin päättämiseen. Kotijoukkue päätti ilmeisesti antaa yleisölle Juvosta koko rahan edestä, vaikka pelin venyminen viiteen erään merkitsikin yhden pisteen menettämistä Riennolle.

Ratkaisuhetket, joita yleisö todisti seisaaltaan kannustaen, lämmittivät myös kaiken nähnyttä pelimiestä.

– Tämä oli hieno ja viihdyttävä ottelu. Voitosta väännettiin yhtä tiukasti kuin taannoin Mestarien liigan finaalissa. Tuli ihana olo, kun näin katsojien ja pelikavereiden iloiset ilmeet. Tästä keikasta jäi tosi hyvä mieli, Juvonen herkisteli ottelun jälkeen.

Tummiin valmennusjohdon tavoin pukeutunut manageri Jari Perkiö ja Valtteri Tynys olivat ”Ison Kolmosen” saapumisesta silminnähden mielissään.

Kokemus oli onnistuneine järjestelyineen sen verran vaikuttava, että passari ei sulkenut pois mahdollisuutta palata Pälkäneelle myöhemmin. Kulisseissa pohjusteltiin jo uuden liikuntahallin vihkiäisottelua, johon on ehtinyt lupautua Luja-Lukon paidassa toissa kesänä esiintynyt Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu.

– Nyt ymmärrän täysin, kun ”Lelu” oli innoissaan käytyään Pälkäneellä. Tämä on ihan legendaarinen paikka yleisöineen kaikkineen. Mistä sen tietää, vaikka minäkin innostuisin vielä. Olisi hieno vetää yksi peli ”Lelun” kanssa, Juvonen pyöritteli.

Ei voitto toki pelkkää Juvosen ansiota ollut. Miikka Puranen ja Tomi Perkiö takoivat kelpo tehot, eivätkä muutkaan pettäneet; esimerkiksi Juho Viitala näytti hyökkäysvarmuuttaan ja vaarallisuuttaan niin verkolla kuin syöttöruudussakin. Juvonen näkikin pälkäneläisjoukkueessa paljon piilevää kyvykkyyttä Luja-Lukon paikoin raskaasta kaudesta huolimatta.

– Siellä on useita potentiaalisia kavereita, joilla on saumaa korkeammille tasoille, jos jaksavat pakertaa kunnolla. Jo yhdessä kesässä voi tehdä melkoisen harppauksen.

Sami Juvonen pyöritti kotijoukkueen peliä Pälkäneellä. Kuva: Timo Palokangas.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>