Keppihevoset: Malm Areenalla keppihevosteltiin hiihtolomalla

Katso keppari loikkaa

Olivia Franssila ja Lilli ylittävät esteen.

Olivia Franssila, 8, valmistautuu loikkaan ja Lilli hyppää. Kaksikko selvittää Malm Areenalle rakennetun esteradan sujuvasti, ilmavasti ja nopeasti.

– Valitsin Lillin keppihevosekseni tänne, koska se on kaikkein hienoin. Sillä on tosi hyvä ratsastaa sisätiloissa, Olivia miettii.

Kangasalan Tursolassa asuvan tytön muut keppihevoset – Salama, Tähti, Muumi ja Pilkku – jäivät tällä kertaa kotiin. Olivia kertoo ratsastavansa keppihevosilla joka päivä. Oikean hevosen selkään hän nousee viikoittain Tavelassa.

– Esteiden hyppääminen on keppihevostelussa parasta, Olivia lisää.

Jotta keppihevoset jaksavat hypätä esteitä, niitä täytyy myös hoitaa oikeaoppisesti. Olivia tietääkin reseptin, jonka avulla kepparit jaksavat hypätä ja laukata.

– Keppihevoseni saavat ruoakseen aina Hama-helmiä, Olivia paljastaa.

Malm Areenalla keppihevostaan käskyttää myös 7-vuotias Iiris Veijalainen. Tyttö on saapunut keppihevostapahtumaan yhdessä pikkusiskonsa Riian, 3, ja mummunsa Paula Järvisen kanssa. Iiriksen Pippuri jaksaakin laukata väsymättä areenan kentällä.

– Tytöt ovat tosi innoissaan. Kiva kun pääsevät nyt liikkumaan oikein kunnolla, ulkona kun sataa vettä ja on aika liukastakin, Paula Järvinen huomauttaa.

Malm Areenalla torstaina järjestettyä tapahtumaa ohjasi aktiivinen keppihevosharrastaja Sonja Jarmas. Kahden tunnin aikana kentällä kirmasi mukava määrä tyttöjä keppareineen.

– Ihan kivasti oli väkeä paikalla. Katsotaan, josko alkaisimme järjestää vastaavaa toimintaa ihan säännöllisestikin, Aliisa Mäkinen Malm Areenalta mietiskeli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?