Kangasalan valtuusto: Tuomas Bährend siirtyi kokoomuksen ja Miia Kinnari perussuomalaisten listalle

Vihreät haastavat isoja

Edellisvaalien ääniharava Tuomas Bährend siirtyi kokoomuksen listoille.

Kuntavaalituloksen kannalta olennainen ehdokasasettelu onnistui Kangasalla parhaiten vihreiltä. Edellisvaaleissa vihreät saivat 15 ehdokkaasta kolme läpi, nyt lista on lähes kaksi kertaa pidempi, sillä mukana 28 ehdokasta.

Vasemmistoliitto onnistui kasvattamaan ehdokkaiden määrää viidellä, perussuomalaiset kolmella ja kristillisdemokraatit yhdellä.

Suurimmat vaikeudet ehdokashankinnassa oli keskustalla. Se sai kokoon viisi nimeä vähemmän kuin edellisvaaleissa. Keskustan valtuutetuista sahalahtelainen Hanna Holma ja kuhmalahtelainen Arja Marttala eivät ole enää mukana.

Sahalahtelaisvaltuutetut Tuomas Bährend ja Miia Kinnari vaihtavat ryhmää. Edellisvaalien ääniharava Bährend valittiin valtuustoon keskustan listalta, mutta hän siirtyi valtuustokauden aikana kristillisiin. Nyt mies on kokoomuksen ehdokas. Miia Kinnari puolestaan siirtyi kokoomuksesta perussuomalaisten listoille ja Tuula Heinonen perussuomalaisista demareihin.

Edellisvaalien tapaan ylivoimaisesti pisimmät listat ovat kokoomuksella (50 ehdokasta) ja demareilla (47). Molemmista ryhmistä ainoastaan kaksi jättää valtuuston: kokoomuksesta luopuvat Hanna Heinonen ja Tapio Perttula, demareista Heidi Lehto ja Mia Rajala.

 

 

Kuntavaaliehdokkaat Kangasalla

Vihreiden, vasemmistoliiton, perussuomalaisten ja vasemmistoliiton ansiosta Kangasalan ehdokaslista kasvoi edellisvaaleista.

Kokoomus (50 ehdokasta) Ali-Reza Abdali, Pertti Alanko, Tuomas Bährend, Jussi Haavisto, Merja Hackspik-Tuomisto, Anna Honkala, Pia Hurme, Mauri Jussila, Tuomo Jussila, Jyrki Järvinen, Emilia Kalliola, Sauli Katavisto, Akseli Kettula, Heini Kivimäki-Hietanen, Teija Kulmala, Tiina Kuosmanen, Juha Kääriäinen, Maritta Könönen, Petra Laurila, Kai Lauttamo, Mika Liikka, Jukka Lokkila, Juhani Lumme, Heikki Lyytinen, Hanna Majanmaa, Tessa Manni, Mikko Meurman, Tommi Murtonen, Ville Mäenpää, Emma Mäensivu, Jukka Mäkelä, Tommy Oesch, Kalle Ollila, Mika Ollila, Eevaliisa Pentti, Marita Pussinen, Juha-Matti Ritakallio, Taina Maria Salmi, Tapio Somppi, Päivi Suurhasko, Harri Syrjäläinen, Lari Timonen, Eero Tulenheimo, Tapio Tulenheimo, Merja Uotila, Riku-Sippo Uotila, Soili Uotila-Välimäki, Jorma Urkko, Sari Uskalinmäki, Saana Vahvelainen.

SDP (47 ehdokasta) Aira Aarnio, Anja Aarnio, Pasi Ahtiainen, Kari Anttila, Jari Haaparanta, Veera Hakanperä, Monica Hannula, Tuula Heinonen, Johanna Helimäki, Tapani Huokuniemi, Tony Isaksson, Hannu Janger, Tommi Jansson, Marko Järvenpää, Isto Kaarne, Kari Koljonen, Pirkko-Liisa Kouhia, Raimo Kouhia, Jorma Köppä, Pekka Lahti, Hanna Laine, Juri Lehtinen, Timo Lehtinen, Mikko Lehtonen, Väinö Leppänen, Jari Markkinen, Kauko Matilainen, Jaana Mäkinen, Markku Nieminen, Niina Nummela, Seppo Ojala, Kari Onnela, Sami Päivärinta, Marjatta Pöllänen, Anne Roivainen, Tommi Rönö, Mervi Savolainen, Jorma Schukoff, Pasi Sieranoja, Ari Sorvari, Anne-Mari Thomassen, Robin Thomassen, Pertti Tikka, Tuulikki Viitanen, Petri Vilkki, Timo Villgren, Jyrki Vuorinen.

Vihreät (28 ehdokasta) Vesa Ala-Lahti, Tea Boman, Eija Eskola, Pasi Hakkio, Virpi Hannuksela, Pauliina Henttinen, Marko Isokallio, Sina Isokallio, Ilmo Jaatinen, Rashid Khan, Jouni Kotakorpi, Sonja Koto, Stiina Lahikainen, Mika Laiti, Katri Lugo, Tony Lähde, Tuuli Mähönen, Anna-Maija Nummi, Rauno Ojanen, Mari Orell, Elina Rinne, Paula Ristimäki, Ponton Ferran Rodriguez, Juha Ryyppä, Riitta Santala-Köykkä, Eero Uusmies, Vili Vartiala, Markku Välimaa.

Perussuomalaiset (24 ehdokasta) Henry Alenius, Pirkko Burman, Harri Hanweg, Markus Heinämäki, Jarmo Hupanen, Nekko Hypén, Jussi Jokilampi, Ari Keskinen, Miia Kinnari, Harri Koskinen, Tuula Kuusisto, Janne Kähkönen, Tommi Laamanen, Jari Leino, Erkki Lähdesmäki, Wellu Mäkinen, Reetta Niemelä, Minna Palm, Karri Palovuori, Miikka Rajala, Susanna Saarinen, Hannu Salokannel, Janne Tolvanen, Marko Törhönen.

Keskusta (19 ehdokasta) Annina Airola, Simo Arra, Sakari Eerola, Arja Heikkilä, Panu Hirvonen, Jaakko Hyytinen, Kaisa Juhajoki, Hannu Karppila, Ulla Kauhanen, Mikko Kiio, Pia Kirvesoja, Jarkko Kyllästinen, Toivo Kössilä, Tero Linna, Heikki Mäkelä, Minna Pajula, Marja Ritala, Sirkka Tuhola, Tauno Välimaa.

Kristillisdemokraatit (18 ehdokasta) Jari Hagqvist, Johanna Huhta-aho, Minna Hölli, Jorma Jussila, Mikko Jussila, Harri Kekki, Timo Keskinen, Tuula Komsi, Eero Koskinen, Topi-Pekka Kuusjärvi, Juha Mansikka-aho, Asko Nieminen, Jenni Nieminen, Marika Ranto, Tea Rasi, Henriikka Tarri, Markku Tiilikainen, Kaija Tiilikainen.

Vasemmistoliitto (17 ehdokasta) Ranja Aukee, Mikko Hakala, Harri Jouhki, Timo Jääskeläinen, Hanna Kondelin, Teuvo Mäki, Jorma Mäntylä, Iikka Nikkinen, Marja Pekkarinen, Milla Peltonen, Timo Rautanen, Pertti Salo, Anne Soimajärvi, Seppo Talli, Tuija Toivio, Amanda Varsell, Sami Varsell.

 

Luopujat

Hanna Holma keräsi keskustan ehdokkaista edellisvaaleissa Tuomas Bährendin jälkeen toiseksi eniten ääniä. Hän ei asetu enää ehdolle.

Kokoomus (2 valtuutettua 15:sta luopui) Hanna Heinonen, Tapio Perttula.

SDP (2/13) Heidi Lehto, Mia Rajala.

Keskusta (2/7) Hanna Holma, Arja Marttala.

Perussuomalaiset (1/6) Jani Viinikainen.

Vihreät (1/3) Nina-Carita Säpyskä.

 

Siirtyjät

Miia Kinnari (kok – PS)

Tuomas Bährend (kesk – KD – kok)

Tuula Heinonen (PS – SDP)

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>