Juniorit Nelli ja Pinja veivät islanninhevosten talven mestaruudet

Pinja Rönni ratsasti viime Tapaninpäivänä Pälkäneen askellajimestariksi entisellä MM-tason kisakonkarilla Viljar frá Skardilla. Kuva: Essi Ahonen

Nelli Paasio ja Lukka från Heden voittivat Alsaelan kolmiosaisen talvikilpailusarjan. Kuva: Essi Ahonen

Junioriratsastajat hallitsivat Pälkäneen askellajiratsujen kisamittelöitä tänä talvena Islanninhevosystävät Alsaela ry:n kolmiosaisessa talvicupissa.

Cup järjestettiin nyt viidennen kerran. Viime vuotta lukuun ottamatta kisat on aina käyty Äimäläntien maneesilla. Tänäkin vuonna KR-tallien viihtyisä miljöö toimi loistavasti kisapaikkana. Pälkäneen aitoa tunnelmaa tultiin kokemaan eteläistä Suomea myöten.

Kolmiosaisen cupin osakilpailut kisattiin perinteen mukaan vuodenvaihteen molemmin puolin. Cup I:ssä tapaninpäivänä ratkottiin ensi kertaa askellajiratsastuksen Pälkäneen mestaruudet. Joulunpyhien vieton karsiman osallistujamäärän vuoksi jaettiin vain yksi mestaruus kaikkien ikäryhmien kesken.

Askellajiratsastuksen ensimmäiseksi kunnanmestariksi tölttäsi juniori Pinja Rönni I-palkitun jalostusori Viljar frá Skardin kanssa. MM-tasolla aikoinaan mitaleita saavuttanut, vuonna 1993 syntynyt ori on yhä kelpo kisavireessä ja aikamoinen opetusmestari alakoulua käyvälle, ”satulaan syntyneelle” Pinjalle.

Pinja Rönni ja Viljar kunnanmestaruuskisan jälkeen KR-talleilla. Seniori Minna Poukkanen sijoittui kolmanneksi. Toiseksi tullut Nelli Paasio puuttuu kuvasta. Kuva: Essi Ahonen

Kunnanmestaruustaistelussa hopea meni juniori Nelli Paasiolle ja hänen SM-tason kisahevoselleen Lukka från Hedenille. Pronssille ratsasti tyttärensä Heidin SM-tason kisahevosta Ísadora frá Efri-Hvólia lainannut seniori Minna Poukkanen.

Alsaelan talvicupin toinen osakilpailu käytiin tammikuun lopulla ja kolmas helmikuun viimeisenä lauantaina. Kaikkiaan cup-mittelössä nähtiin tällä kaudella 99 starttia.

Ensimmäistä kertaa Alsaela-cupin historiassa voitto jäi kotikuntaan, kun pälkäneläinen juniori Nelli Paasio voitti cupin Lukka-tammansa kanssa. Nelli osallistui joka osakilpailussa kahteen luokkaan ja keräsi sinivalkoisia ja sinisiä ruusukkeita kaikista suorituksistaan.

Askellajikilpailuissa on muutaman vuoden ajan painotettu erityisesti hyvää ja harmonista ratsastusta ja tästä jaetaan kilpailuissa tunnustuspalkintoja. Näin tehtiin edelleen myös Alsaela-cupeissa. Harmonisesta ratsastuksesta cupien aikana palkittiin pälkäneläiset Pinja Rönni ja Sissi Leppälahti, kangasalalaiset Saima Hirvonen ja Sanna Paloheimo sekä ylöjärveläinen Edda Ollikainen ja tuusulalaiset Verena Alho ja Maija Iloniemi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>