Kaavoituskatsaus kertoo, mitä pian tapahtuu

Valtuutettu Anne-Mari Thomassen (sd) tiivisti kaavoituskatsauksen yhden ulottuvuuden osuvasti Kangasalan valtuustossa.

– Luonnollisesti tässä kiinnostavat etenkin oman alueen näkymät, hän myönsi.

Mielenkiintoisimpia näkymiä tälle vuodelle kaavoituskatsaus tarjoaa rantaosayleiskaavaehdotuksen loppuvuodesta saavalle Sahalahdelle sekä Kuhmalahdelle, jossa rantaosayleiskaavan lisäksi on valmistelussa osayleiskaava niin Pohjaan kuin kirkonkyläänkin. Näiden mittavien projektien lisäksi kunnan kaavoituksen kärkihankkeeksi on listattu Kangasalan strateginen yleiskaava. Sahalahden ja Ruutanan osayleiskaavat sekä maaseutualueiden osayleiskaava saavat odottaa toteutusvuoroaan.

Tarkemman suunnittelun asemakaavoista kunnassa vannotaan etenkin Saarenmaan ja Hervannan väliin suunniteltavan Ruskon työpaikka-alueen nimiin. Kaavoituksen tämän kärkihankkeen asemakaava on määrä saada vireille tänä vuonna. Muita kärkihankkeita ovat pitkään puhuttu Vatialantien jatke ja Ellintie keskustassa, jossa työllistävät myös muun muassa Tapulinmäen, Urheilutien ja torin eri vaiheissa olevat kaavoitusprojektit.

Ajankohtaisimpia hankkeita yhteen vetävän katsauksen mukaan Lentolan liikealueen asemakaavaehdotus pyritään saamaan nähtäville tämän vuoden kuluessa, ja Pikonkankaalle kaavaillun suuren asuinalueen maaperäselvityksiä tarkennetaan. Lähes 500 uuden asukkaan kaava Linkosuon leipomon kylkeen Vatialassa tulee ehdotuksena nähtäville keväällä.

Sahalahdella Sokan alueen kaavaa aiotaan päivittää ja samalla selvittää mahdollisuuksia muiden omakotitalotonttien kaavoittamiseksi. Kuhmalahden Pento-ojan asemakaavan käsittely tuskin etenee tänä vuonna.

Valtuusto on hyväksynyt kaavoituskatsauksen helmikuussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?