Mestaruusliiga: Viesti valitsi vastustajakseen mieluummin kuudenneksi sijoittuneen LP Kangasalan kuin kahdeksanneksi jääneen rovaniemeläisen WoVo:n

Kehno systeemi toi Viestin piristyneen LP:n vastustajaksi

LP Kangasala kohtaa keskiviikkona alkavissa puolivälierissä salolaisen LP Viestin. Viime kevääseen asti kotimaan kenttiä ylivoimaisesti vuosikausia hallinnut Viesti taipui viime vuoden finaaleissa HPK:lle, mutta Salon ylpeys on edelleen kivikova. Sarjakakkonen Viesti ja LP Kangasala ovat kohdanneet Mestaruusliigassa tällä kaudella kolmesti, ja kangasalalaiset joutuivat näissä otteluissa tyytymään yhteen erävoittoon.

LP Kangasala kaapi sunnuntai-iltana kotivoiton rovaniemeläisestä WoVo:sta ja nappasi runkosarjan päätteeksi kuudennen sijan. Tavallisesti tämä olisi merkinnyt pudotuspeleissä sarjakolmosen eli OrPo:n kohtaamista, mutta aiemmasta poikkeava järjestelmä toi vastaan Viestin. Runkosarjan voittaja HPK valitsi vastustajakseen Vampulan, minkä jälkeen Viesti sai valita oman vastustajansa joko LP Kangasalasta tai WoVo:sta. Viesti päätyi Kangasalaan keskinäisten tulosten ja Pitkäjärven hyvän salin – ja hyvinkin todennäköisesti myös koituvien pelimatkojen – perusteella.

Muille joukkueille kaukaisimmat joukkueet eli Kuusamon Pölkky ja Rovaniemen WoVo jätettiin näin ratkomaan välieräpaikka keskenään.

Sekä LP:n Virginie De Carne että WoVo:n Teemu Mäkikyrö näkivät uuden järjestelmän kehnona.

– Systeemi on huono. Runkosarja menettää merkitystään. Näillä viikonlopun viimeisillä peleillä olisi ollut iso panos, jos järjestelmä olisi ollut erilainen, Mäkikyrö arvioi.

Rovaniemeläisten passari – entinen LP-pelaaja – Heidi Rovanperä arvioi, että paineettomuuden myötä tullut rentous näkyi WoVo:n pelissä positiivisesti sunnuntaina.

 

Viimeiseen rynnistykseen

LP Kangasalan leirissä ei oltu valmiita heittämään kirvestä kaivoon puolivälieräparien ratkettua.

– Saimme mieluisen vastustajan salolaisista. LP Viesti pelaa selkeää ja hyvää lentopalloa. Lähdemme innolla haastamaan LP Viestiä, Virginie De Carne kommentoi.

Hän uskoo, että kun joukkueen keskittyminen ei hetkeksikään herpaannu, saatetaan kentällä nähdä yllättävänkin kova Kangasala.

– Meidän pitää pelata parastamme koko ajan. Nyt on edessä viimeinen rynnistys, ja tärkein sellainen. Kaikki ovat kuitenkin motivoituneita ja innoissaan, koska meillä on pitkän matkan varrella ollut välillä vaikeaa.

WoVo:a vastaan LP:n keskittyminen herpaantui neljännessä erässä, ja pienten erojen ottelussa tulos näkyi heti taululla. Viidennessä erässä kotijoukkue pääsi kuitenkin heti alusta lähtien kuskin paikalle ja vei voiton erin 3–2 (25–23, 24–26, 25–18, 17–25, 15–10).

Puolivälierät jatkuvat keskiviikon jälkeen lauantaina ja sunnuntaina, ja tarvittaessa vielä ensi viikon tiistaina ja torstaina. Välieriin selviää kolmella otteluvoitolla.

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen toppuuttelee puheita salolaisten selkeän ennakkosuosikin asemasta.

– Odotan kovaa puolivälieräsarjaa. Vastustajalla on kolme hyvää ulkomaalaista, Suomen maajoukkueen keskipelaajat sekä maajoukkuetason libero, hän muistuttaa.

Vain viidesti kauden aikana hävinnyt Viesti suhtautuu puolivälieräsarjaan vakavasti. Joukkueen kakkosvalmentaja, Kangasallakin valmentanut Janne Harju oli Pitkäjärvellä seuraamassa LP Kangasalan ja WoVo:n välistä runkosarjan päätöskamppailua.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>