Lääkehoidon päivää vietetään torstaina

Valtakunnallista Lääkehoidon päivää vietetään huomenna torstaina. Päivän teemana on ajantasaisen lääkitystiedon seuranta ja lääkkeiden käyttäjiä herätellään kysymyksellä ”Kuka tietää lääkityksesi?”. Sahalahden apteekki esittelee teemapäivän kunniaksi lääkkeiden annosjakelupalvelua, joka on kehitetty säännöllistä lääkitystä tarvitseville henkilöille.

OMA-annospalvelussa asiakkaan lääkitys on aina tiedossa, kun valmiiksi annospusseihin pakattujen lääkkeiden mukana tulee ajantasainen lääkityslista. Lisäksi OMA-annospalvelu sisältää kokonaislääkityksen tarkastuksen yhteisvaikutusten ja päällekkäisyyksien varalta sekä farmaseutin ohjauksen lääkityksen toteuttamiseksi. Koneellista annosjakelua apteekeille toteuttavan Pharmac Oy:n vt. toimitusjohtaja Saija Leikola kertoo OMA-annospalvelun lisäävän lääkitysturvallisuutta ja helpottavan etenkin iäkkäiden lääkkeenkäyttäjien arkea.

– Erityisesti useita lääkkeitä käyttävien ikääntyneiden kohdalla on äärettömän tärkeää, että lääkityskokonaisuuden turvallisuus ja tarkoituksenmukaisuus arvioidaan säännöllisesti. Tämä edellyttää, että käytössä oleva lääkitys on terveydenhoidon ammattilaisten tiedossa. OMA-annospalvelussa asiakas saa lääkkeensä valmiisiin annospusseihin jaettuna kahdeksi viikoksi kerrallaan ja joka kerralla mukaansa ajantasaisen annostuskortin. Kortti on helppo ottaa mukaan esimerkiksi lääkärikäynneille.

OMA-annospalvelu aloitetaan aina kokonaislääkityksen koostamisella ja arvioinnilla. Sahalahden apteekissa farmaseutti tarkistaa lääkityksen yhteisvaikutusten ja turhien päällekkäisyyksien osalta myös uuden lääkkeen aloittamisen yhteydessä. Lisäksi farmaseutti huolehtii tarvittavista yhteydenotoista lääkäriin.

– Turvallisuuden lisäksi on tärkeää, että lääkitysasioiden hoito on asiakkaalle mahdollisimman vaivatonta, toteaa Sahalahden apteekin hoitaja Anne Lehtonen.

Valtakunnallista lääkehoidon teemaa vietetään Sahalahden Apteekissa koko kuluvan viikon ajan. Asiakkailla on mahdollisuus tutustua lääkehoidon turvallisuutta ja sujuvuutta lisääviin tuotteisiin ja palveluihin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?