Lähiliikuntapuiston rakentaminen alkaa keväällä

Onkkaalan lähiliikuntapuiston rakentaminen aloitetaan tänä keväänä. Koko puiston on tarkoitus valmistua vuonna 2018.

Lähiliikuntapuisto rakennetaan Kehätien varressa sijaitsevalle tontille urheilukentän itäpuolelle pääkirjaston viereen. Sen rakentamiseen on kunnan talousarviossa varattu 75 000 euron määräraha, joka jakautuu vuosille 2017 ja 2018.

– Osa puistosta on tarkoitus rakentaa tänä vuonna, mutta toinen osa siitä palvelee lukiolaisten parkkipaikkana siihen asti, että liikuntahalli tien toisella puolella valmistuu. Nykyinen lukion parkkipaikka häviää, kun liikuntahallin rakentaminen alkaa.  Sitten kun puiston aluetta ei enää tarvita muuhun käyttöön, se rakennetaan valmiiksi, vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Jukka Kittilä kertoo.

Lähiliikuntapuiston suunnitelmat on laatinut pälkäneläisille tuttu kunnan puutarhuri, hortonomi (AMK) Anna-Maria Pohja. Suunnitelmat valmistuivat viime marraskuussa, ja puiston kustannusarvio on 120 000 euroa, joten sen toteuttaminen suunnitellussa laajuudessa vaatii lisämäärärahan.

Vapaa-aikalautakunta esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle, että se myöntäisi Tauno Holménin kuolinpesän perintövaroista 45 000 euron määrärahan talousarvion investointiosaan Onkkaalan lähiliikuntapuiston rakentamiseen.

Hankkeeseen on haettu Aluehallintovirastolta avustusta, jota on mahdollista saada 30–40 prosenttia hyväksyttävistä kuluista. Avustusta saaneet rakennushankkeet julkistetaan huhtikuussa 2017.

Liikuntapalveluja ja leikkipaikkoja koskevassa kuntalaiskyselyssä ilmeni, että Onkkaalan keskusta-alueelle toivotaan monipuolista lasten ja nuorten toiminta-aluetta. Lisäksi erityisesti yläkouluikäiset ovat jo pitkään toivoneet skeittipaikkaa.

Vapaa-aikalautakunta toteaa, että lähiliikuntapuiston rakentaminen tukee uuden liikuntakeskuksen alueen käyttöä ja kunnan elinvoimastrategisia tavoitteita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?