Kalevala herää henkiin Aitoossa

Virtoila NY:n tuottama näytelmä sijoittuu kuvitteelliseen Kalevalan lukioon.

Anna Tapion koululla Aitoossa on lukuvuoden aikana sukellettu syvälle Kalevalan maailmaan. Tuotoksena on syntynyt Kalevalan lukio, täysimittainen musiikkinäytelmä.

Näytelmä sijoittuu kuvitteelliseen Kalevalan lukioon, jossa seikkailee kansalliseepoksesta tuttuja hahmoja, kuten Väinämöinen ja Louhi, Pohjis (Pohjolan tytär) ja Kullervo. Näytelmään on modernisoitu Kalevalasta tuttuja tapahtumia sammon ryöstöstä Ainon hukuttautumiseen; luvassa on esimerkiksi älylaitteita, parisuhdedraamaa ja teiniraskaus. Musiikkina kuullaan kaikille tuttuja sävelmiä, mutta myös varta vasten sävellettyjä kappaleita.

Musiikkinäytelmän ovat käsikirjoittaneet oppilaat, ja osa musiikistakin on heidän käsialaansa. Oppilaat loistavat myös näyttelijöinä ja muusikoina. Näytelmää on työstetty syksystä lähtien, ja tiivis harjoittelu on aloitettu talven aikana. Näytelmäprojektin ohjaajina toimivat äidinkielen- ja draamanopettaja Maria Helstola ja musiikinopettaja Päivi Marko.

Näytelmän tuottaa Virtoila NY, johon kuuluu kolme ysiluokkalaista tyttöä. Yritys osallistuu NY Vuosi yrittäjänä -projektiin osana matkailu ja yrittäjyys oppiainetta. Virtoila NY on mainostanut ja markkinoinut näytelmää lukuvuoden aikana. Esitys on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Kalevalan lukio -näytelmä esitetään Anna Tapion koulun juhlasalissa osoitteessa Silmontie 2 lauantaina 18.3. kello 11.30. Seuraavana tiistaina näytelmä esitetään koulun oppilaille ja henkilökunnalle. Esitykset ovat koulun juhlasalissa. Esityksiin on vapaa pääsy, mutta halukkailta kerätään vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>