Vanhat päätökset asiakaspäätteille

Tero Ahlqvist vitsaili, että vaalilakia muutettiin ja valtuutetuille annettiin puolen vuoden jatkoaika, jotta hän ehtisi saada viisikymppiselle luovutettavan viirin ennen kuin jättää valtuuston.

Kunnan päätöksiä voi nykyisin seurata kunnan kotisivuilta löytyvien pöytäkirjojen avulla. Tietosuojalainsäädännön vuoksi netistä löytyvät vain viimeisen vuoden asiakirjat. Sitä vanhempien päätöksien vuoksi on ajettava kunnantalolle ja pyydettävä kaivamaan paperit esiin. Asiakirjojen haeskelu ei työllistäisi kunnan väkeä turhaan, jos kunnanvirastolla ja Luopioisten asiakaspalvelupisteellä olisi asiakaspääte, jossa voisi hakea tietoja itse.

– Se ei rikkoisi tietosuojaa, sillä asiakirjat ovat julkisia, mutta ne eivät vain saa olla netissä, Tero Ahlqvist (ps) esitteli valtuustoaloitetta, jonka olivat allekirjoittaneet myös kokoomuksen Jarkko Pihkala ja Juha Soukkio.

Ahlqvist arveli, etteivät asiakirjojen lukupisteet aiheuttaisi juurikaan kustannuksia, sillä käyttötarkoitukseen riittäisi vanha tietokone, jossa pyörii nettiselain.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>