Vasemmisto ehdottaa ale- ja vuokratontteja

Vasemmiston valtuutetut tekivät ja uusivat Pälkäneen kasvua vauhdittavia aloitteita. Valtuustoaloitteessa keinoiksi ehdotetaan tonttien hintojen laskua, mummonmökki- ja vuokratontteja sekä vuokra- tai osaomistusasuntoja.

– Pälkäneen asukasluku on vähentynyt vuodesta 2010 alkaen noin prosentin vuodessa, kun kehityksen pitäisi olla päinvastainen, Timo Ailio perusteli demariryhmän ja vasemmistoliiton Perttu Pohjanperän yhteisaloitetta.

Siinä ehdotetaan, että kunta ryhtyisi vuokraamaan tontteja niin, että maksettu vuokra hyvitettäisiin, jos asukas haluaisi lunastaa tontin omaksi. Aloitteen mukaan Pälkäneen pitäisi laskea kaikkien muiden paitsi rantatonttien hinnat naapurikuntia edullisemmiksi.

Kunnan omistamaa asuntotuotantoa vasemmistovaltuutetut patistavat vuokra- tai osaomistusasuntojen tuotantoon.

– Kerrostalojakaan ei pidä kaihtaa, vaikka maaseudulla asummekin, Ailio totesi.

Lisäksi uudistettiin aloite sähköisistä infotauluista Aapiskukkoon ja Sappeen hiihtokeskukseen.

Timo Ailio jätti aloitteen, jolla pyritään vauhdittamaan Pälkäneen tonttikauppaa ja kunnan kasvua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?