Irlantilaisen musiikin ilta Arkissa

Eala tuo irlantilaista tunnelmaa pääkirjasto Arkkiin torstaina.

Pian on Pälkäneen pääkirjasto Arkin vuoro viettää irlantilaisen musiikin iltaa. Illan tuo Arkkiin Kulttuuria lähelle -hanke torstaina 23. maaliskuuta kello 18–19. Eala-yhtyeen jäsenet Noora Karjalainen ja Maija Koskenalusta tutustuttavat irlantilaiseen kansanmusiikkiin, tarinoihin, soittimiin ja tansseihin.

Irlantilainen musiikki on kiehtonut suomalaisia, ja tunnetaanhan Irlanti vahvana musiikkiperinteen maana muuallakin. Perinteestä on kummunnut osaamista myös laajalti suosittuun kevyeen musiikkiin ylipäänsä.

Eala nimi merkitsee iirinkielessä joutsenta. Yhtyeen jäsenet tuovat meille tuulahduksen irlantilaista tunnelmaa ja johdattavat meidät ajatusmatkalle vihreän saaren nummille ja merien tyrskyihin. Millaisia ovatkaan reelit ja jigit, millaista irlantilainen tunnelma ja äänimaailma? Mitä muuta siihen kuuluu kuin kepeä viulu?

Kulttuuria lähelle -hankkeessa ovat mukana muun muassa Kangasala-talo, Kangasalan kirjasto ja Pälkäneen kunnan kulttuuritoimi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja se sopii kaiken ikäisille.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>