Liitosinvestoinneista halutaan selvitys

Kangasalan kunnan tulisi laatia selvitys Sahalahden ja Kuhmalahden yhdistymissopimusten noudattamisesta – erityisesti sopimuksiin sisältyneiden investointikohteiden osalta. Näin esittää valtuustoaloitteessa Simo Arra (kesk) yhdessä viiden muun valtuutetun kanssa.

– Mielestämme Kangasalan kunta on ainakin hyvien selitysten verran velkaa Sahalahden ja Kuhmalahden alueiden asukkaille yhdistymissopimuksiin kirjattujen, mutta toteuttamattomien investointien osalta, hän perustelee.

Aloitteessa kaivataan tietoja siitä, missä määrin vuosien 2005 ja 2011 yhdistymissopimuksiin kirjatut investoinnit ovat toteutuneet ja miten kuntaliitosten tuomat noin 12 miljoonaa euroa on käytetty.

Arra muistutti, että Sahalahdella kuntien yhdistymisestä järjestettiin kansanäänestys, jonka pohjana oli yhdistymissopimus kaikkine siihen kirjattuine hankkeineen.

– Myöhemmin on eräistä Sahalahden hankkeiden toteuttamatta jättämisistä tehty valitus. Oikeusasteet eivät pitäneet sopimusta kyseisten hankkeiden osalta oikeudellisesti sitovana. Me allekirjoittaneet katsomme, että edellä mainittuja yhdistymissopimuksia on pidettävä moraalisesti hyvin sitovina, hän totesi.

Kunnanhallitus linjasi maanantaina, että selvitys tulee laatia 29.5. mennessä. Aloitteessa toivottiin selvityksen valmistumista vielä tämän valtuustokauden aikana eli toukokuun loppuun mennessä.

Pälkäneellä kunnan valtuusto käsitteli vastaavanlaista liitosta koskevaa selvitystä edellisessä kokouksessaan. Pälkäne ja Luopioinen yhdistyivät vuoden 2007 alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?