Työ pakenee

Osuuspankkijärjestön pääjohtaja Reijo Karhinen joukkoineen on siirtämässä pankin siipien suojaan uusia toimialoja. Näin pidetään henkilökuntaa työelämässä. Perinteisestä pankkitoiminnasta kun työ pakenee digitalisoinnin johdosta ihmisiltä ja tiskiltä nettiin. OKO on jo ehtinyt kaapata suurvakuuttaja Pohjolan, jonka tehtävänä on saada asiakkaita tekemään hengellään ja tavaroillaan businesta.

Nyt myös Pohjola -nimisiä sairaaloita on noussut eri puolille Suomea. Pankki haluaa huolehtia asiakkaistaan erityisesti tilanteissa, jolloin lainahakemus hylätään ja asiakas saa infarktin tai pyörtyy. Osa pankin väestä koulutetaan ensivasteen ammattilaisiksi ja potilasjonot loppuvat.

Sairaalat tuovat OKO-Pohjolan varteen otettavaksi tekijäksi soteratkaisun astuttua voimaan vuoden 2019 alusta.

Uusin toimiala on autojen leasing-kauppa. Autojen hinta alenee, sillä vakuutusyhtiö voi kaupan yhteydessä puolittaa vakuutusmaksut.

 

OKO ei ole kuitenkaan ainoa uuden ajan airut. Kärjessä pistelee Posti. Nyt postinkantajat leikkaavat jo asiakkaiden nurmikot, seuraaviksi ehkä asiakkaiden tukat.

Uusin palvelu koskee virvoitusjuomien toimittamista tuotantolaitoksilta kauppoihin. Ei riitä, että korit ja pullot jätetään kaupan takaovelle. Ne sijoitetaan oikeille paikoille kaupan hyllyihin.

Suomalaisten harmina on liian korkea alkoholin verotusaste. Postia voitaisiinkin pyytää tuomaan oluita ja long drinkkejä myös Tallinnasta. Asiakkaat säästyisivät turhilta ulkomaan matkoilta ja liian kalliilta hinnoilta. Väkevät viinat aseteltaisiin Alkon hyllyille niin kauan kun alkoholivero on kaukana keskieurooppalaisesta tasosta.

Samalla päättyisi pääkaupunkialueen asukkaiden sortaminen. Postihan ei suostu hoitamaan Keravan Koffin tuotteiden lähijakelua kauppoihin. Todellisena syynä on panimon venäläinen alkuperä.

Näin säästyttäisiin myös Helsinki-Tallinna tunnelin rakentamiselta. Säästyvillä rahoilla voitaisiin perustaa Guggenheim-museo kaikkiin Suomen rannikkokaupunkeihin ja Tampereelle, joka on sekä Näsijärven että Pyhäjärven rannikkokaupunki.

 

Koska maailman meno muuttuu, uusia tehtäviä tarvitaan poliisille, sopimuksetta jääville ammattiurheilijoille, ja keikkaputkensa katkaisseille laulajille.

Eläkeläiset voivat ryhtyä lähettämään viiden minuutin kysymyksiä Pirkka-Pekka Peteliukselle luontoiltaan.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?