Miko ja Noora liikkuvat Kisan lapsiryhmissä

 

Noora Koskinen käy palloilukerhossa, Miko Koskinen sählyssä ja liikuntaleikkikoulussa. Ritva Syväoja-Koskinen jumppaa Valkeakoski-Opiston ryhmässä.

Mikolla takana ensimmäinen sählytreeni. Isä Marko Koskinen toimi kuljettajana.

– Oliko kivaa, Ritva Syväoja-Koskinen kysyy pojaltaan Mikolta, kun tämä palaa kotiin Pentosalista.

– Oli. Menen seuraavallakin kerralla, poika hihkaisee.

Miko säteilee sellaista iloa ja mielihyvää, että ensimmäisten sählytreenien jälkeiset loistavat tunnelmat ovat sanomattakin selviä.

– Tein yhden maalinkin, hän muistaa, kun äiti kyselee lisää.

Verkon heiluttaminen on huippuhieno juttu, sillä eskaria käyvä kuusivuotias Miko on nuorimmasta ja pienimmästä päästä ryhmässä, jossa lasten ikähaitari venyy kuusivuotiaista kolmasluokkalaisiin saakka.

-Jo talvella puhuttiin Mikolle sählyyn menosta, mutta hän vähän aristeli lähtemistä juuri sen takia, kun melkein kaikki ovat siellä häntä vanhempia, Ritva-äiti sanoo.

– Eskarista oli nyt kaksi poikaa, Miko kertoo.

Pentosaliin turvallinen

harrastusmatka

Viime torstaina Miko kävi sählyssä isänsä Markon kyydissä. Isä seurasi lasten peliä tunnin alussa ja taas jonkin aikaa ennen sen päättymistä.

– Siellä ne menivät posket punaisina, hän kuvaa Pekka Savolaisen vetämän ryhmän reippautta.

– Kaksi kokonaista kentällistä ja toisella joukkueella yksi vaihtopelaaja, hän lisää.

Vielä Miko ei kulje yksin harrastusmatkoja, mutta tulevina vuosina, ja se on innostuksen perusteella selvää, että jatkoa seuraa, hän pääsee helposti kulkemaan matkat itsekseen.

-Meidän kannaltamme Pentosali ei voisi paljon paremmalla paikalla olla. Mikon ei tarvitse siellä käydessä edes ylittää maantietä, Ritva Syväoja-Koskinen ihastelee vajaan kilometrin mittaisen matkan turvallisuutta ja helppoutta.

Perintönä siskon

treenikamppeet

Miko Koskinen käy ensimmäistä vuottaan sählyssä ja viimeistä kauttaan liikuntaleikkikoulussa, josta hän ikänsä puolesta kasvaa ulos eskarivuoden jälkeen.

– Siellä leikitään, mennään hippaa, poika antaa esimerkkejä sunnuntain varhaisillan tuntisisällöistä.

Painettu esite kertoo, että liikkarissa on myös palloiltu, kiipeilty ja kiepautettu kuperkeikkoja. Tuntien vetovastuu on vuorollaan viiden eri vetäjän harteilla.

Miko kulkee Kuhmalahden Kisan järjestämissä lasten liikuntaryhmissä siskonsa Nooran jalanjäljissä.

– Mikolla on nyt käytössä Nooran kaikki vanhat sählykamppeet, maila, suojalasit ja sisäpelikengätkin, vanhemmat kertovat.

Viidesluokkalainen, 12 vuotta täyttänyt, Noora on pikkutyttönä käynyt hänkin liikuntaleikkikoulussa, jatkanut siitä sählyyn ja on nyt tyttöjen palloilukerhon aktiivinen osallistuja.

– Pelataan koripalloa, mennään liivisotaa ja hernepussin ryöstöä, Noora kertoo alakouluikäisille tytöille suunnatusta kerhosta.

Ei tarvitse

lähteä pidemmälle

Koskisen perheen aikuiset eivät voi olla muuta kuin erittäin tyytyväisiä Kisan tarjoamiin liikuntaharrastuksiin.

– On tosi hienoa, että voi harrastaa tässä lähellä. Ei tarvitse lähteä aina Sahalahdelle tai Kangasalan keskustaan.

– Noora tosin käy hip hopissa balettiopistolla Kangasalla. Sinne mennään kimppakyydeillä, kuljetetaan useampaa tyttöä täältä Kuhmalahdelta, Ritva Syväoja-Koskinen mainitsee.

Kaukana ei perheen kotoa ole Puntarin kenttäkään, Kisan järjestämän yleisurheilukerhon pitopaikka, jonne Noora taas suuntaa ensi kesänä oppimaan lisää eri lajien tekniikoista. Nelikon yhteinen juttu on tänäkin vuonna Heimo Jaakkola -pyöräilyyn osallistuminen.

Tulevana perjantaina koko perhe yhdessä suuntaa Pentosaliin juhlistamaan 90-vuotiasta Kuhmalahden Kisaa.

– Siellä on suositeltavaa olla verkkareissa, Marko Koskinen tietää.

– Lasten liikuntaryhmätkin on siirretty sille illalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?