Äänestyspaikoilla kerätään varoja kotimaan vammais- ja terveystyölle

Pieni ele -lipaskeräys kotimaan vammais- ja terveystyön hyväksi järjestetään kuntavaalien äänestyspaikoilla 29.3.–4.4. ja 9.4. Keräys viettää 110-vuotisjuhlaansa, sillä se sai alkunsa Suomen ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä vuonna 1907, jolloin sillä kerättiin varoja tuberkuloosin vastustamiseen.

Puolet kunkin kunnan lipaskeräyksen tuotosta käytetään paikallisesti vammais- ja terveysyhdistyksissä esimerkiksi neuvontaan ja vertaistukitoimintaan. Toinen puoli käytetään valtakunnallisesti esimerkiksi kuntoutukseen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseen.

Keräys järjestetään talkoovoimin. Mukana on yli 10 000 vapaaehtoista lipaskerääjää. Pälkäneellä keräykseen osallistuvat Tampereen Diabetesyhdistyksen Pälkäneen ja Luopioisten diabeteskerhot, Pälkäneen Hengitysyhdistys, Pälkäneen mielenterveysyhdistys Tuike, Pirkka-Hämeen Psoriasisyhdistys ja Suomen akustikusneurinoomayhdistys.

Lipaslahjoituksen lisäksi keräykseen voi osallistua myös verkkomaksulla, lahjoituksella Otto-käteisnostoautomaateilla, tekstiviestillä tai vaalikeräyspuhelinnumeroon soittamalla. Tarkemmat tiedot lahjoitusvaihtoehdoista löytyvät internetistä osoitteesta pieniele.fi.

Pieni ele -keräyksen järjestää 17 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu yhteensä noin 400 000 jäsentä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>