Ulla Tikka: Pirkanmaan kierros päättyi Pälkäneelle

Kotiinpaluu

Ulla Tikka jättää kaupungin hulinan taakseen ja palaa Pirkanmaan kierroksen jälkeen Pälkäneelle ja Sydän-Hämeen Lehteen.

– Ihanaa, ettei enää tarvitse ajaa Tampereelle. En tykkää yhtään lähteä tien päälle pimeällä ja liukkaalla. Saan toista tuntia tehokasta aikaa päivääni, Sydän-Hämeen Lehteen reilun kymmenen vuoden jälkeen palaava Ulla Tikka sanoo.

Tampereelle Tikan tempaisi aikanaan samaan konserniin kuuluva kaupunkilehti, johon tarvittiin osaavaa myyjää. Sitä ennen hän ehti kaupata Sydän-Hämeen Lehden ilmoituksia 17 vuoden ajan, joten suuri osa täkäläisistä asiakkaista on ennestään tuttuja.

Elämä on Pirkanmaan kierroksen jälkeen palannut muutenkin Pälkäneelle. Tikka muutti reilut kaksi vuotta sitten takaisin kotikylälleen.

– Mutta enhän minä ole ehtinyt edes ihmisiä nähdä, kun olen liikkeellä lähinnä iltalenkillä.

Sisältöä arkeen tuovat mieluisat mummin velvollisuudet. Nyt lapsenlapsia on jo neljä: Pälkäneen valtuustoon pyrkivällä Sarilla kaksi ja Lempäälässä asustavalla Reetalla kaksi. Kuopuskin on pysynyt Pirkanmaalla, sillä Tuomas asustaa Tampereella.

Vapaa-ajalla Ulla Tikka suuntaa mielellään mökille Huittisiin. Sen pihat ja puut tarjoavat sopivasti askaretta, vieressä virtaava Kokemäenjoki rauhoittumista.

Anssi Kukkosen reilut kymmenen vuotta sitten paikallislehtityöhön vihkinyt energiapakkaus palaa intoa puhkuen Sydän-Hämeen Lehteen.

– Alkuun voi olla vähän opettelemista, että osaa taas vastata oikean lehden nimellä puhelimeen, Pirkanmaan kierroksensa jälkeen Pälkäneelle palaava Tikka nauraa.

Ulla Tikka jättää kaupungin hulinan taakseen ja palaa Pirkanmaan kierroksen jälkeen Pälkäneelle ja Sydän-Hämeen Lehteen.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?