Jäähyväiskonsertti Kangasalan kirkossa

Kangasalan pitkäaikainen kanttori Matti Huomo jää eläkkeelle huhtikuun alussa. Huomo tuli Kangasalle kanttoriksi vuonna 1989. Työuransa päätökseksi ja eläkkeelle siirtymisen merkeissä hän soittaa jäähyväiskonsertin kirkon uruilla ja flyygelillä torstaina 30.3. kello 19.

Konsertissa kuullaan englantilaisen John Stanleyn, saksalaisen Johann N. Hanffin, tanskalais-saksalaisen Dieterich Buxtehuden, saksalaisen Johann S. Bachin ja suomalaisen Oskar Merikannon sävellyksiä.

Jokaisen nimen takana on omanlaisensa tarina. Esimerkiksi J. S. Bachin sävellykset Huomo sanoo syystäkin koettavan barokin ajan musiikilliseksi huipennukseksi; musiikin laaja-alaisuus on kanttorin mielestä vertaansa vailla länsimaisen musiikin historiassa.

– Säveltäjä-urkuri-kapellimestari John Stanley puolestaan sokeutui täysin onnettomuuden johdosta kaksivuotiaana, mutta siitä huolimatta hän teki huikean uran 1700-luvun Lontoossa edeten jopa kuninkaalliseksi hovikapellimestariksi, Huomo kertoo.

Konsertin käsiohjelmien tuotolla kerätään varoja kuorolaulun edistämiseksi Tampereen kirkkomusiikkipiiri ry:n kautta.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?