Rekrytointimessut: Mahdollisuus esittäytyä kootusti ja maksutta työnhakijoille jäi yrittäjiltä vielä tänä vuonna hyödyntämättä

Kiinnostuneet tekijät jäivät monelta yritykseltä huomaamatta

Kun osa perui, paikalle saapui lopulta vain muutama yritys. Huomattavasti enemmänkin olisi Nuijantalolla pidetyille rekrytointimessuille mahtunut, Pälkäneen kunnan elinkeinoasiamies Jaana Koivisto-Virtanen myöntää.

– Nuijantalolla olisi tilaa jopa 20–30 yritykselle esitellä toimiaan, joten ensi vuonna toivotaan yritysten uskaltautuvan paremmin mukaan. Kiinnostuneita työnetsijöitä kävi kuitenkin paikalla kuutisenkymmentä, joten yrityksille olisi ollut potentiaalia päästä keskustelemaan työntekijätarpeistaan heidän kanssaan, hän sanoo.

Ensi vuonna yrityksiä lähestytään messuasioissa tämänkertaista aktiivisemmin ja tapahtuma-aika tiivistetään luultavasti kahteen tuntiin. Näin yrityksiäkin saadaan luultavasti helpommin mukaan.

– Yritysten on turha pelätä mukanaoloa, vaikka työntekijätarve olisi nyt pienempikin. Osa läsnäolijoista etsi kesätöitä ja sijaisuuksia, joten pienempiäkin keikkatöitä kannattaa tulla esittelemään, Koivisto-Virtanen muistuttaa.

Paikallisten yritysten lisäksi messuilla oli edustettuna yhdistyksiä ja kunnan työllisyys- ja nuorisopalveluiden edustajia. Välillisesti esimerkiksi Luopioisten yrittäjäyhdistyksen kautta messuilla voi sanoa olleen mukana kymmeniä firmoja. Yrittäjäyhdistysten ja kunnan lisäksi yrityksille maksutonta tapahtumaa oli järjestämässä työ- ja elinkeinotoimisto.

 

Kaikenlaiset työt kelpaavat

Nähtyä enemmän yritystarjontaa jäivät kaipaamaan kesätöitä metsästäneet Roope Taipale ja Julius Suvanto. Molemmilla toiveissa olisi löytää kesätyö, jossa voisi olla mahdollisimman paljon ulkosalla – mutta Suvannon mukaan mitään töitä ei ole syytä rajata poiskaan.

– Kyllähän sitä rahaa olisi kuitenkin mukava saada kerättyä, hän huomauttaa.

Taipaleen mukaan kesätöiden löytäminen Pälkäneeltä ei ole helpoimmasta päästä oleva homma, etenkään tähän aikaan. Näihin aikoihin moni yritys on jo tehnyt kesätyöläisvalintansa, mutta Taipale ja Suvanto eivät ole vielä heittäneet kirvestä kaivoon. Esimerkiksi Pälkäneen kunnan tarjoamat kesätyöt ovat haettavissa vielä maaliskuun loppuun asti.

Kunnan kesätöistä ja työllisyydenhoidosta, yrittämisestä, Kostia-keskuksen toiminnasta sekä etsivän nuorisotyön toiminnasta pidettiin messuilla lyhyet mutta informatiiviset tietoiskut.

 

Paikalliset tekijät kelpaavat

Yksi messuille saapuneista yrityksistä oli Artekno, joka oli kiikaroimassa tekijöitä tehtaalleen Luopioisiin.

– Yhteystietoja on tässä vaihdeltu jonkin verran. Meidän silmiin näyttäisi olevan nousun merkkejä näkyvissä, ainakin Luopioisissa töitä on nyt todella paljon. Solumuovipuolella töitä tehdään nyt kolmessa vuorossa normaalin kahden sijaan, kertoo valmistuspäällikkö Antti Kopola.

Paikalliset tekijät olisivat Arteknolle monin tavoin mieluisa ratkaisu. Pitkien matkojen päästä kulkevilla into usein loppuu joidenkin kuukausien jälkeen aikaa vievien työmatkojen vuoksi. Asuinpaikka tai ikä eivät Kopolan mukaan ole kuitenkaan ensisijaisia valintakriteereitä.

– Meillä on aika suuri ikäjakauma, ei ratkaisevaa ole se ikä vaan asenne. Usein kesätyöläiset jäävät pidemmäksikin aikaa, ja hyvistä tekijöistä pyritään pitämään kiinni myöhemminkin tarjoamalla jatkoa. Jos se ei ole ollut heti mahdollista täällä Luopioisissa, olemme yrittäneet tarjota paikkaa sitten Kangasalan tehtaalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?