Kakkosdivisioona: Toiseksi viimeinen ottelu varmisti sarjapaikan

Leidit täyttivät tavoitteensa

Henriikka Järvi mätti neljä tärkeää maalia, kun Ylöjärven Pallo kaatui 7-5.

Ensimmäistä kauttaan naisten kakkosdivisioonassa pelaava SB Luja Leidit asetti kauden tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen. Tavoite eli viimeiseen sarjaturnaukseen saakka, vaikka kolmanneksi viimeisessä Riihimäen turnauksessa käteen jäivät tappiot Piskulle ja MIG:lle. Jälkimmäinen peli oli tiukka ja Leidit johtivat sitä pitkään. MIG pääsi kuitenkin tasoihin ja lopussa runkosarjan kolmonen puristi maalin voiton.

Toiseksi viimeisessä Tampereen turnauksessa Luja otti kovalla asenteella tärkeän 7–5 voiton Ylöjärven Pallosta. Ottelun tehoilijoina toimivat Henriikka Järvi (4+0) sekä Miia Härkälä (0+3). Myös Panthersia vastaan Luja taisteli voitosta viime minuuteille saakka, vaikka taipuikin lopussa 2–3 tappioon.

Ylöjärvestä napatun voiton ansiosta Lujalla oli mahdollisuus säilyttää sarjapaikkansa. Se vaati kuitenkin ainakin yhtä voittoa Parolan päätösturnauksesta, jossa vastaan tulivat SC Urbans ja Jyväskylän O2:n kakkosjoukkue.

Edellisten turnausten tasaväkiset väännöt kärkijoukkueita vastaan loivat taisteluhenkeä ja kohottivat uskoa omaan tekemiseen. Leidit tiesivät, että hyvällä pelillä he pystyvät haastamaan kenet tahansa ja toteuttamaan tavoitteensa.

Sarjapaikan ratkaissut päätösturnaus alkoi Urbans-ottelulla, jossa oli kovat panokset. Joukkueet lähtivät päätösturnaukseen tasapisteistä. SB Luja oli käytännössä pakkovoiton edessä, sillä jos Urbans veisi ottelun ja voittaisi myös päivän toisen pelinsä, Leidit putoaisivat vääjäämättä kolmosdivisioonaan.

Luja päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja ratkaista runkosarjan sijoituksensa itse. Pelin alusta asti Leidit pääsivät niskan päälle, eikä SCU pystynyt pistämään kampoihin. Luja voitti ottelun 5–3 ja säilyminen kakkosdivisioonassa oli lähes varma.

Viimeisessä ottelussa Leidien peli kuitenkin romahti. Oli kyse sitten väsymisestä tai liian hyvällä mielellä peliin lähtemisestä, niin jyväskyläläinen O2 vei Leidejä lukemin 9–1.

Päätösottelusta huolimatta runkosarjan taulukko näytti kauden päätteeksi hyvältä: sijalla kahdeksan Leidit varmistivat säilymisensä sarjassa. Lopulta kolme joukkuetta, NB, Leidit ja SCU päätyi tasapisteisiin ja keskinäisten pelien tulokset olivat Leideille suotuisat.

– Olen todella ylpeä joukkueesta ja siitä, että he taistelivat itsensä tavoitteeseensa, valmentaja kiittelee.

Kauteen lähdettäessä kukaan ei tiennyt, miten Sb Luja Leidit pärjäisivät edelliseen kauteen verrattuna huomattavasti kovemmissa peleissä. Vaikka välillä näyttikin siltä, että Leidit olivat joutuneet heittopussiksi sarjassaan, kevätkauden uusi ilme ja todelliset taistelut osoittivat, että tavoite oli lopulta mahdollista toteuttaa.

SB Lujan tehopelaajia kauden aikana olivat Petra Vainikka (9+10=19) sekä Järven sisarukset Henriikka (14+4=18) ja Heidi (5+6=11).

Yhdeksän maalia tehnyt ja kymmenen osumaa Petra Vainikka oli naisten kakkosdivisioonalohkon tehotilastossa viides.

 

Naiset, 2. divisioona

SB Luja – YPA 7–5

SB Luja – RSS Panthers 2–3

SB Luja – SCU 5–2

SB Luja – O2-JKL II 1–9

 

Sarjatilanne

RSS Panthers 18 13 2 3 65-41 28
PIsku 18 12 3 3 71-27 27
MIG 18 10 3 5 83-61 23
O2-JKL II 18 11 1 6 72-55 23
SBS Tamppi 18 10 2 6 49-43 22
YPA 18 8 0 10 62-70 16
NB 18 5 2 11 48-58 12
SB Luja 18 5 2 11 53-74 12
SCU 18 5 2 11 59-75 12
Koovee II 18 2 1 15 21-79 5

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>