Työpaja käynnistää Lastenlinnan metsän kaavoituksen

Pälkäne kaavoittaa parhaillaan Lahdentien varteen uusia yritys- ja asuinalueita. Pälkänevedentien risteykseen tuleva yritysalue on 30 hehtaarin kokoinen ja valtatien toisella puolella on reilut 11 hehtaaria Lastenlinnan metsää, joka aiotaan muuttaa viihtyisäksi pientaloalueeksi.

Lastenlinnan metsän kaavoitus alkaa tiistaina kaikille avoimella työpajalla. Nuijantalolla kello 17-18.30 järjestettävässä tilaisuudessa tutustutaan alueen lähtökohtiin. Osallistujat pääsevät arvioimaan, minkälaisia vaikutuksia erilaisilla suunnitteluratkaisuilla on. Tavoitteena on, että työpaja tuottaa arvokasta paikallista tietoa, ideoita ja ajatuksia alueen suunnittelua varten.

 

Ympäristöyhdistys esitti suojeltavaksi

Suomen luonnonsuojeluliiton Pälkäneen seutu ry on ehdottanut, että Lastenlinnan ”satumetsä” suojeltaisiin. Kuntavaalien ensikertalaiset joka ryhmästä ottavat keskiviikkoisessa lehdessä kantaa suojeluehdotukseen tai rakentamiseen.

– Paikka on keskeinen ja se voi houkutella rakentajia paljon paremmin kuin kauempana keskustasta sijaitsevat pellot. Pälkäneellä pääsee kyllä metsään ja lähellä on paljon mahdollisuuksia liikkua luonnossa, vaikkei Lastenlinnan metsää suojeltaisikaan, keskustan Joonas Huuho sanoo.

– Kun keskusta alkaa olla täynnä, Lastenlinnan suunta on luonnollinen kasvusuunta. Alue kannattaa rakentaa ympäristön ehdoilla ja tehdä tonteista riittävän isoja, sillä Pälkäne erottuu niillä naapureistaan. Tausti on hyvä esimerkki siitä, miten metsän lomaan voidaan rakentaa, ja metsät säilyvät silti, demareiden Arto Reinikainen sanoo.

– Lastenlinnan metsän kaavoituksella ei ole kiire, sillä Roholan alueelta löytyy paljon valmiita tontteja. Alue on hieno, ja sinne saisi upeita asuintontteja, kokoomuksen Tomi Hämäläinen sanoo.

– Minusta se loisi Pälkäneestä positiivista ja nykyaikaista kuntaa, että lähellä asutusta säästettäisiin kaunista metsää. Se pehmentäisi myös viereen rakennettavaa teollisuusaluetta, vihreiden Marjaana Laaksonen sanoo.

– Kyllä sen voisi säilyttää virkistyskohteena, sillä ihmisille on tärkeää, että lähellä on luontoa, johon voi mennä esimerkiksi koiran kanssa. Suomalainen luonto on rauhoittava elementti. Ei kaikkea metsää kannata pistää matalaksi, vasemmistoliiton Ilmari Reskola sanoo.

Kunta on ostanut maa-alueet Sammonkulman risteyksen kaakkoispuolelta. Lahdentien varteen suunnitellaan 30 hehtaarin yritysaluetta. Pälkänevedentien toiselle puolelle rakentuu Kostianvirralle saakka levittäytyvä Roholan asuinalue. Myös Lahdentien toisella puolella sijaitsevaan Lastenlinnan metsään kaavoitetaan pientaloaluetta. Ympäristöyhdistys on kuitenkin ehdottanut ”satumetsää” suojeltavaksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>