Kulttuuri- ja hyvinvointitori on nyt myös lapsiperheiden

Tämänvuotinen kulttuuri- ja hyvinvointitori järjestetään etenkin lapsiperheitä ajatellen. Tämä näkyy erityisesti Kangasala-talon salissa nähtävässä ohjelmassa, joka sisältää muun muassa Nukketeatteri Hupilaisen esityksen sekä monenlaista tanssia ja musiikkia. Pääkirjastossa järjestetään eläinaiheista QR-koodeihin perustuvaa suunnistusta, työpajoja ja nallelääkärin vastaanotto.

Lauantaina 8. huhtikuuta Kangasala-talon ja pääkirjaston valtaavassa tapahtumassa on mukana kaikkiaan yli 50 esiintyjäryhmää ja näytteilleasettajaa.

Kunnan hyvinvointikoordinaattori Maija Mäkinen olisi mielellään nähnyt urheilu- ja liikuntaseuroja saapuvan paikalle enemmänkin, mutta hän sanoo kuitenkin ymmärtävänsä, etteivät jokaisen yhdistyksen paukut välttämättä riitä kaikessa mukana olemiseen. Lisäksi urheiluseurojen kiinnostusta saattaa yhä laimentaa tapahtuman tausta: alkujaan Kulttuuritorin nimellä liikkeelle lähtenyt päivä järjestetään laajennettuna kulttuuri- ja hyvinvointitorina nyt ”vasta” neljättä kertaa. Tapahtuman muuttunut luonne ei kenties ole vielä tavoittanut kaikkia toimijoita.

– Jos urheiluseuroja olisi tullut enemmän, olisimme sijoittaneet ne kaikki yhdessä uimahallille. Unelmana olisi, että lähiympäristössä olisi paljon positiivista pöhinää ja urheiluseurat voisivat näyttää toimintaansa vaikka tuossa ulkosallakin. Mennään tapahtuman kanssa kuitenkin vuosi ja askel kerrallaan.

Erityisesti Mäkistä lämmittää se, että juuri uuden Kimmo Pyykön ja Anssi Kasitonnin näyttelyn avaava Kimmo Pyykkö -taidemuseo päästää tapahtumapäivänä kaikki ilmaiseksi museoon. Maksuttomuus ja keskeinen sijainti ovat tekijöitä, joilla lapsiperheiden toivotaan saapuvan paikalle hankkimaan tietoa kaikesta siitä, mitä kunnassa on heille tarjolla.

Tapahtumassa ovat mukana myös muun muassa kunnan varhaiskasvatuksen ja perhetyön palvelut, joilta saa lisätietoa kunnan varhaisen tuen toimintamalleista.

– Suurin osa kangasalalaisista lapsistahan voi hyvin… Mutta kuten muuallakin, meillä on myös lapsia ja perheitä, joilla on erilaisia ongelmia. Kysymys onkin, miten pystymme tukemaan vanhempia ja perheitä jo varhaisessa vaiheessa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?