Satumetsän kaavoitusta ei jäädytetä

Lastenlinnan metsän kaavoitusta ei olla jäädyttämässä Pälkäneellä. Suomen luonnonsuojeluliiton Pälkäneen seutu ry esitti alueen rauhoittamista luonnonsuojelu- ja virkistysalueeksi tai viime vuonna alulle laitetun kaavoitushankkeen jäädyttämistä.

Pälkäneen kunnanhallitus katsoi kuitenkin, että metsänhoidollisesti tai muutenkaan suojelullisesti ”satumetsän” aluetta ei ole tarpeen rauhoittaa.  Hallitus perusti näkemyksensä syksyllä tehtyyn luontokartoitukseen, jonka mukaan alueella ei ole sellaisia luontokohteita, joita laki edellyttäisi suojeltavaksi. Luontoselvitystä kuitenkin tarkennetaan vielä ensi kesänä.

Luontokohteet – kuten siirtolohkareikot – ja virkistyskäyttötarpeet aiotaan huomioida maankäytön suunnittelussa ja kaavalla turvaamalla.

Kaavoituksen tavoitteena on laajentaa Lastenlinnan aluetta etelään päin uudella pientaloalueella.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>