Tapahtuma: Uudenlainen autotapahtuma Kangasalle ensi kesänä

Kangasala Retro näkee päivänvalon

Pikkolan alueella on järjestetty Restauranta-päivät jo pitkään. Ensi kesänä Restaurantapäivät siirtyy Teivoon. Pikkolassa järjestetään kuitenkin ensi kesänäkin autotapahtuma, Kangasala Retro.

Tampereen Seudun Mobilistien keskikesän suurtapahtuma Restauranta-päivät siirtyy ensi kesäksi Kangasalta Ylöjärvelle Teivoon, mutta Kangasala ei kuitenkaan jää ilman isoa autotapahtumaa ensi kesänä. Vielä rekisteröintiä odottava uusi yhdistys Kesäpäivän Mobilistit järjestää nimittäin yhteistyössä kunnan kanssa Kangasala Retro -tapahtuman heinäkuussa.

Tapahtuma on suunnattu paitsi museo- ja harrasteautojen omistajille ja niistä kiinnostuneille, myös perheille. Tapahtumapaikkana toimii Pikkolan koulukampuksen läheisyydessä oleva kenttäalue, jota kunta on kehittämässä erilaisten tapahtumien järjestyspaikaksi.

Kangasalan kunnan elinkeinojohtaja Lasse Silván kertoo, että idea tapahtuman järjestämisestä tuli autoharrastajilta.

– Museoautot ovat jo vuosikymmeniä olleet osa Kangasalan imagoa, ja Mobilia ja Vehoniemen Automuseo ovat meille merkittäviä matkailukohteita. Siksi on hyvin luonnollista, että kunta tukee aktiivisesti uuden tapahtuman järjestämistä, Silván sanoo.

Suunnitteilla monipuolista ohjelmaa

Pikkola on perinteinen paikka autotapahtumille, ja siellä on tarkoitukseen hyvin soveltuvat tilat ja alueet. Restauranta-päivät siirtyi Teivoon pienentyneiden tilojen vuoksi, sillä Pikkolaan rakennetaan uutta ammattikoulua, jonka on tarkoitus valmistua kesällä 2018. Restauranta-päivien tarpeeseen kunnan kehittämä uusi kenttäalue on liian pieni.

Kangasala Retron järjestäjä Klaus Thomasson kertoo, että Kangasala Retron kohderyhmänä ovat perheet, mutta tarkoitus on luoda Retrosta monipuolinen tapahtumakokonaisuus, joka houkuttelee kävijöitä laajemminkin. Osallistujia kannustetaan pukeutumaan vintage-henkisesti, ja tapahtumassa soi elävä musiikki eri aikakausilta.

– Edelleenkin myyntiruudut ovat varattavissa ja samoin harrastusajoneuvoparkille varataan riittävästi tilaa. Suunnitteilla on myös museoajoneuvojen todellinen huutokauppa ilman pohjahintaa. Perheen pienimmille on tarkoitus järjestää erilaisia aktiviteetteja ja kilpailuja. Ohjelma tarkentuu pikkuhiljaa tässä kevään aikana, Thomasson kertoo.

Kangasala Retro järjestetään 7–8.7.

Kommentit (3)

 1. Kari Vuori

  Valitettavasti Kangasalan kunta menetti kesän suurimman tapahtumansa eli Restaurantapäivät Ne ovat olleet jo vuosikymmeniä meidän mobilistien vanhin ykköstapahtuma kesäisin Suomessa. Meidän Kangasalan ja Tampereen mobilistien puolesta toivon, että ko tapahtuma palaa jälleen lähivuosina Kangasalalle.
  Kunnalle (ns muka kaupunginjohtajalle) SUURI HÄPEÄ JOLLEI NÄIN KÄY !!!!!!!

  Vastaa
 2. Tapani Mikkola

  Ihan vain yleisesti tiedoksi, että Kangasala ei tänäkään vuonna 2017 jää ilman tätä viihtyisässä osin puistomaisessa ympäristössä järjestettyä autotapahtumaa. Perinteisellä Pikkolan koulun alueella ja sen ympäristössä järjestetään 7.-8.7.2017 rompetoripäivät yhteistyössä kunnan kanssa. Ajatus tapahtuman järjestämisestä kumpuaa edelleen autoharrastajilta!!

  Tapahtumapaikkana toimivat yhä tuttu Pikkolan koulualue ja sen läheisyydessä olevat alueet. Pysäköintialueita on myös varattu aivan lähituntumasta korvaamaan ammattioppilaitoksen alle jääneen alueen menetystä parkkitilana. Onneksi sen vierestä löytyy täydentävää tilaa. Tilaa pysäköinnille on jopa enemmän kuin aikaisemmin. Myyntiruudut ovat edelleen varattavissa ja samoin harrastusajoneuvoparkille varataan riittävästi tilaa.

  Museoautot ovat jo vuosikymmeniä olleet osa Kangasalan imagoa. Mobilia ja Vehoniemen Automuseo ovat merkittäviä matkailukohteita. Tämän johdosta myös kunta tukee aktiivisesti tapahtuman järjestämistä. Myyntiruudut ovat edelleen varattavissa ja samoin harrastusajoneuvoparkille varataan riittävästi tilaa. Kangasala Retron (kangasalaretro.fi) tarkoituksena on lähialueiden tahojen lisäksi houkuttelee kävijöitä laajemminkin.

  Vastaa
 3. Timo Varis

  Teivo oli todella hyvä uutena alueena,myyntialueet järjestyksessä ja ei tarvinnut haahuilla pitkin aluetta.
  Ei kuulema ollut tässä retrossa mitään kauheaa ryysistä harrastajien suhteen? Ensi vuonna taas Teivoon,alueessa on potentiaalia kehittää entistä parempia mobilisti,harrastaja tapahtumia.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>