Maria Aaltosella ja Juhani Rantasella pianokonsertti

Maria Aaltonen soittaa musiikkiopiston päättösuorituksessa muun muassa Bachia, Beethovenia ja Rautavaaraa.

Pälkäneläispianistit Maria Aaltonen ja Juhani Rantanen esiintyvät maanantaina 10.4. Valkeakoskella. Kaksikko soittaa Musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa kello 18 alkavassa konsertissa koko tasosuoritusohjelmistonsa.

18-vuotias Juhani Rantanen on soittanut pianoa 11 vuotta, joista kahdeksan vuotta hän on opiskellut Valkeakosken musiikkiopistolla. Ilmaisutaitolukioon erikoistuneessa Tampereen yhteiskoulun lukiossa opiskeleva Rantanen on innostunut myös kirjoittamisesta. Kuntavaaleissa ehdokkaana olevan Rantasen kolumneja on voinut lukea Sydän-Hämeen Lehdestä.

Valkeakosken konsertissa Rantasen ohjelmistona on J.S. Bach: Preludi ja fuuga c-molli, DWK 1, J. Haydn: Pianosonaatti D-duuri Hob XVI/37, 1. ja 2. osa, C. Debussy: Uponnut katedraali, J. Sibelius: Campanula op. 85 n:o 5 ja F. Mendelssohn: Album Leaf e-molli op. 117.

19-vuotias Maria Aaltonen on Pälkäneen lukion abi. Hän on soittanut musiikkiopistossa pianoa kymmenen vuotta. Musiikkiopiston päättösuorituksessa hänen ohjelmistoonsa kuuluvat J. S. Bach: Sinfonia 13 a-molli, L. Beethoven: Sonaatti c-molli, op. 10 no 1, E. Rautavaara: Kvintit ja S. Rachmaninov: Preludi c#-molli, op. 3 no 2.

Musiikkiopiston päättösuoritusta kutsutaan myös D-kurssiksi. C ja B-kurssit ovat ammattiopintojen suorituksia ja A Sibelius Akatemiassa suoritettava musiikin maisterin tutkinto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?