Sydän-Häme liikkuu 100 km: Päätösosuudelle rakennetaan kansanjuhlaa

Vanhoja mestareita kutsuttu juhlamarssiin

Suomi juostiin maailman kartalle jo ennen kuin maa itsenäistyi. Sadan vuoden aikana urheiluhullu maa on saanut juhlia urheilusankareiden menestyksestä lukemattomissa eri lajeissa.

Myös Pälkäne on urheilupitäjä, joka on niittänyt mainetta lukuisissa lajeissa. Aikanaan kisakentillä hurrattiin Sipilän veljeksille, luistelijoille ja painonnostajille, nykyisin jännätään muun muassa Haanloukkaasta KHL-jäille kasvaneen Riku Heleniuksen menestystä.

Entisaikojen pälkäneläisurheilijoita on kutsuttu kesäkuun puolivälissä mukaan Sydän-Häme liikkuu 100 km -tapahtumaan, joka kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtumiin Pälkäneellä. Tapahtumaa koordinoiva Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys toivoo, että vanhat mestarit saataisiin tapahtuman päätösosuudelle, joka etenee Niitty-Seppälästä urheilukentälle.

Iloiseen liikuntatapahtumaan sopii karnevaalihenki ja entisaikojen asusteet. Erityisen toivottuja Suomi-verkkarit ja lättähatut ovat 17.6. kello 17.15 starttaavalla päätösetapilla. Kulkue etenee Niitty-Seppälästä Hiissantien ja Lahdentien alikulun kautta Kyttäläntielle, Onkkaalantielle ja urheilukentälle. Päätösetappi otetaan vastaan torvensoitolla ja maalissa odottaa sotilaskotisisarten kahvila sekä muuta ohjelmaa.

Sydän-Häme liikkuu 100 km -tapahtuma starttaa matkaan lauantaiaamuna Luopioisten torilta. Reitti kiertää Kukkian vastapäivään, koukkaa Kuhmalahden ja Sahalahden kautta ja palaa Pälkäneveden etelärantaa Onkkaalaan. Reitti kiertelee mahdollisimman paljon pikkuteitä, joiden varrella kesä on kauneimmillaan juhannuksen alla.

Sydän-Hämeen kierrokselle kertyy mittaa varsin tarkasti sata kilometriä. Reitin varrella on 16 huoltopistettä, joilla on ilmainen mehutarjoilu sekä kyläyhdistysten ohjelmaa, kahviloita ja tuotemyyntiä. Ohjelmaa on luvassa ainakin Puutikkalaan ja Kuohijoelle.

 

Tapahtumiin sopii lisäohjelmaa

Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen koordinoima liikuntatapahtuma palkittiin parhaana ehdotuksena Pälkäneen Suomi 100-vuotta -tapahtumaksi. Alkuperäinen viesti-idea on jalostunut 16 erilliseksi etapiksi, jotka lähtevät liikkeelle, vaikkei edellinen osuus olisikaan vielä ehtinyt huoltopisteelle. Tämän ansiosta etappeja ei ravata kiireisellä aikataululla, vaan jokainen voi liikkua omaan tahtiin ja oman kuntonsa mukaan.

Liikuntatapahtuma on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita, vaan jokainen voi hankkiutua koti-, mökki- tai lapsuuskylän lähtöpaikalle. Matkaa voi taittaa juosten, kävellen, pyörällä tai vaikka rollaattorilla. Ainakin yhdelle osuudelle ollaan lähdössä myös ratsain.

Halutessaan päivän aikana voi urakoida monta osuutta. Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistys tarjoaa paluukyytejä lähtöpisteeseen, mutta toivottavaa on, että mahdollisimman moni järjestää kuljetukset itse.

Kesäkuun puolivälin tapahtumaviikonlopusta on rakentumassa Suomi 100 -juhlavuoden kohokohta, sillä jo perjantai-iltana Rautajärvellä järjestetään maa- ja kotitalousnaisten monipuolinen tapahtumailta. Se tarjoilee kävijöiden aistittavaksi suomalaista luontoa, maalaismaisemia ja kotimaista ruokaa.

Maa- ja kotitalousnaiset ovat Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen tapaan toivottaneet muutkin tervetulleeksi täydentämään tapahtumaa omilla ideoillaan. Molempien tavoitteena on, että idean ympärille muodostuu kaikkien yhteinen kylä-, historia- ja karnevaalitapahtuma.

 

Sydän-Häme liikkuu 100 km -tapahtuma juhlistaa satavuotiasta Suomea kesäkuussa.

Suomi 100 v – Sydän-Häme liikkuu 100 km la 17.6.

8.30        Luopioisten tori

9.15        Holja (Kolari Special Puutikkalan tien varressa)

9.45        Puutikkala (kaupan piha)

10.15     Kuohijoki (Kahvio Munkki ja rinkeli)

10.45     Padankoski (kota)

11.15     Kyynärö (entisen kaupan piha)

11.45     Rautajärvi (EloTähkän piha)

12.15     Pohja (entisen terveysaseman piha)

12.45     Kuhmalahti (Pitkä-Seppä)

13.15     Moltsian tienhaara

13.30     Pakkala (entinen ”roskispaikka)

14.00     Sappee (VPK:n Ruuttahuone)

14.30     Sahalahden-/Luopioisten tienhaara (Ursinin piha)

15.00     Aitoo (Pysäkki)

15.15     Kukkola (Kukkolan kyläkeinu)

16.00     Mieliäntie (Vimmun viisari)

17.15     Niitty-Seppälä (Kesätori)

18.00     Onkkaalan urheilukenttä

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>