Lopputurnaus: Salo oli loppuottelussa kaksi pistettä vahvempi

Mikrotytöt saivat hopeaa

Ennen loppuottelua joukkueiden avausviisikot kuvattiin suuren maailman malliin. Pälkäneeltä pelin aloittivat Sonja Tuhola (vasemmalla), Lea Wallgren, Taimi Raivio, Sanni Ketola ja Saga Pajula.

Pälkäneen nuorin koripallon sarjajoukkue eli 8–10-vuotiaat mikrotytöt huipensivat hienon kakkosdivisioonakautensa neljän parhaan joukkueen lopputurnauksessa.

Uudistunut joukkue lähti kauteen ilman suurempia tavoitteita. Tärkeintä oli kartuttaa nuorimpien pelaajien pelikokemusta.

Kauden alku oli vuoristorataa. Vähitellen yhteen pelaaminen alkoi onnistua ja voittoja kertyä. Syyslohkokakkosena pälkäneläiset selvisivät ylempään jatkosarjaan. Kevään pelit eivät käynnistyneet kovin lupaavasti, sillä ensimmäisessä vierasturnauksessa Raumalla sekä isäntäjoukkue KaaRo että Salo olivat vahvempia. Ne jäivät kuitenkin kevätsarjan ainoiksi tappioiksi, ja niinpä Luja-Lukko nousi sarjakakkoseksi tappiottoman Salon jälkeen.

Voittoputki avasi tien Final4 -turnaukseen. Lopputurnaus oli määrä pelata Loimaalla, mutta kun Hurrikaanit etenivät miesten lentopallon jatkopeleihin, tyttöjen korispelit siirtyivät sarjavoittaja Salon kotiareenalle.

Lopputurnauksen avauspelissä pälkäneläiset pelasivat loppuottelupaikasta Raumaa vastaan. Kevään sarjapelin Kaaron Roima vei selkeästi, joten Luja-Lukko lähti otteluun haastajana.

Tasaisella avausjaksolla pälkäneläiset olivat muutaman pisteen vahvempia. Lopullisesti peli kääntyi toisen jakson murhaavan tehokkaalla prässipelillä: Luja-Lukko vei jakson 12–2. KaaRo enää toipunut tästä, vaan pälkäneläiset etenivät finaaliin lukemin 54–31.

Loppuottelussa kohtasivat sarjan kärkijoukkueet, kun Salon rökitti omassa välierässään Pyrinnön. Myös finaali alkoi Vilppaan hallinnassa, sillä se vei avausjakson neljän pisteen erolla ja kasvatti johdon ennen puoliaikaa jo 12 pisteeseen.

Pälkäneen peliä taisi hyydyttää ramppikuume, sillä ennen ottelua aloitusviisikot kuvattiin suuren maailman tapaan tuomareiden kanssa. Myös joukkue-esittelyt kuulutuksineen kera olivat uusi tuttavuus.

Pukukopin kautta vauhtia hakenut Luja-Lukko syöksyi tauon jälkeen kentälle uudella ilmeellä. Kolmannen jakson takaa-ajo kavensi eron neljään pisteeseen ja päätösneljänneksen armoton taistelu nosti Luja-Lukon jo tasoihin. Summerin soidessa eroa oli kuitenkin kaksi pistettä Vilppaan hyväksi. Lopputulos 49–47, joten Vilpas pokkasi kultaa ja Luja-Lukko hopeaa.

Pälkäneen hopeajoukkueessa pelasivat Lea Wallgren, Venla Metsomäki, Taimi Raivio, Sanni Ketola, Saga Pajula, Sonja Tuhola, Kerttu Huhtala, Martta Mattila. Mitaleita juhlimassa myös valmentajakaksikko Kirsi Tuhola ja Kimmo Ketola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?