Riitta Santala-Köykän Lampaanlaskija kisaa Helsingissä

Riitta Santala-Köykkä: Lampaanlaskija. Santala-Köykkä maalaa ja tekee taidetta kotonaan. – Etsinnässä on kyllä työtila. Olen aikaisemmin työskennellyt esimerkiksi Saarikylien koululla, Santala-Köykkä kertoo.

Kangasalalaisen Riitta Santala-Köykän veistos Lampaanlaskija eteni 15 parhaan työn joukkoon S-taidepalkintokilpailussa. Vuoden 2017 kilpailu keskittyy veistostaiteeseen ja sen uusimpiin tekniikoihin ja materiaaleihin.

Lampaanlaskija on yhdessä 14 muun finalistityön kanssa esillä Helsingin Ässäkeskuksen S-Galleriassa 28. huhtikuuta asti. Teosten kuvat on nähtävillä myös S-Gallerian nettisivuilla, missä teoksia pääsee äänestämään. Omaa suosikkityötään voi äänestää myös esillä olevassa näyttelyssä.

– Työ syntyi helposti, kädet ajattelivat samaa tahtia aivojen kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun veistoksiani on julkisesti esillä, öljyväreillä useimmiten maalaava Santala-Köykkä kertoo.

Veistoksen materiaalina Santala-Köykkä on käyttänyt muun muassa savea, styroksia, paperia, olkea ja muovia.

– Lampaan päässä olevaan lakkiin liittyy hauska tarina. Teimme Kangasalan Näpsä-ryhmässä olkitöitä, ja minä väkersin tällaisia kekoja ja mietin samalla, mitähän niistä mahtaa tulla. No, yhdestä tuli lampaan hattu, Santala-Köykkä naurahtaa.

Voittaja selviää toukokuussa

Kilpailun voittajan valitsee SOK:n taideasiantuntija FT Pauliina Laitinen-Littorin yleisön äänestämän kolmen eniten ääniä saaneen teoksen joukosta.

Kilpailun voittajan teos hankitaan SOK:n taidekokoelmaan 3000 eurolla, ja teos pääsee esille SOK:n pääkonttoriin Helsingin Vallilaan. Lisäksi voittaja saa pitää palkintonäyttelyn S-Galleriassa.

Kilpailun voittaja julkaistaan 5. toukokuuta.

 

Yksi kommentti

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>