Jeesus Kristus on ylösnoussut

Ismo Vettenranta.

Suomalainen ei yleisesti ottaen haluaisi uskoa ennen kuin näkee. Jeesuksen opetuslapsista Tuomas oli vähän samanlainen. Ensimmäisenä pääsiäisenä, kun Jeesus oli ylösnoussut ja ilmestyi ensimmäisen kerran opetuslapsille, Tuomas ei ollut paikalla. Toiset kertoivat hänelle ilouutisen, mutta Tuomas sanoi, ettei usko ennen kuin näkee Jeesuksen ja saa koskettaa hänen haavojaan.

Toisella kerralla, kun Jeesus ilmestyi, Tuomaskin oli paikalla. Hän näki itse Jeesuksen ja sai koskettaa häntä. Erään evankeliumin mukaan opetuslapset antoivat vielä Jeesukselle vähän kalaa syötäväksi varmistuakseen, että Jeesus ei ole aave tai harhakuvitelma. Lopulta Tuomas sanoi: ”Minun Herrani ja Vapahtajani”. Jeesus sanoi hänelle: ”Sinä uskot koska näet, autuaita ne jotka uskovat vaikka eivät näe.”

Suomalainen ei siis yleisesti ottaen haluaisi uskoa ennen kuin näkee, mutta oikeastaan pääsiäisen jälkeinen ydinsanoma onkin se, että taivasten valtakuntaa ei voi nähdä ennen kuin uskoo!

Siunattua pääsiäisen jälkeistä ylösnousemususkon aikaa sinulle!

 

Ismo Vettenranta

Nuorisotyönohjaaja

Kangasalan seurakunta

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>