Sydän ja miekka

Ystäväni Seppo Lahtinen kirjoittaa (SHL 12.4.2017) kristinuskon kannalta asiasta, joka liittyy muukalaisiin, pakolaisiin, vihaan, kostoon ja rakkauteen. Seppo on siinä aivan oikeassa, että pahan voittaminen hyvällä on Raamatun tärkeimpiä opetuksia.

Ikävä kyllä, maailmassa on paljon niitäkin, jotka eivät elä toisia ihmisiä kunnioittaen ja lähimmäisiään rakastaen. Osa heistä heiluttaa islamin käyrää miekkaa tulkiten jopa oman Koraaninsa oppeja vähän miten sattuu. Se miekka ei ole sama kuin Raamatun esivallan miekka, joka on suora ja oikeudenmukainen.

Mutta niin tai näin, omista mielipiteistämme huolimatta meidän on tyytyminen oman esivaltamme ratkaisuihin pakolaiskysymyksissä samalla kun muistamme, että käskyistä suurin on: rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Paul Tiililä

Pälkäne

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>