Vanhempien velvollisuudet

Kyllä vanhempien pitäisi opettaa lapset ajamaan oikein polkupyörällä. Pyörä on lain mukaan ajoneuvo, ja sillä pitää ajaa samaa puolta kuin millä autotkin menee. Olen huomannut että pikkulapset, ehkä eka-toka-luokkalaiset, ajavat väärällä puolella eli liikennettä vastaan, ja se voi olla lasten kohdalla ihan ok, mutta tämä tapa pitäisi sitten unohtaa kun tulee isommaksi ja alkaa ajaa liikennesääntöjen mukaan.

Olisi myös hyvä että lapset oppisivat käyttämään polkupyörän soittokelloa kun lähestyvät takaa päin aikuisia. On hyvä antaa varotus varsinkin vanhemmille ihmisille, jotka eivät aina kulje ihan suoraan. Parempi kellon kilautus kuin kolari.

Vanhempien lisäks opettajat vois myös kattoo vähän lasten ajotapojen perään.

Pappamopo

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>