Mikkelinmäen torpparimuseolle avustusta

Museovirasto on jakanut museoiden harkinnanvaraiset valtionavustukset vuodelle 2017. Avustusta myönnettiin 122 museolle yhteensä 578 985 euroa. Pälkäneellä avustusta myönnettiin kunnalle Mikkelinmäen torpparimuseon korjaukseen. 3000 euron suuruisella avustuksella korjataan tuulimyllyn siipiä ja aitan kattoa.

Valtaosa Museoviraston myöntämistä avustuksista käytetään museoiden kokoelmien luettelointiin ja hoitoon, museorakennusten kunnostus- ja korjaustoimiin sekä näyttelytoimintaan.

Harkinnanvaraisia valtionavustuksia myönnetään museoille, jotka ovat kunnan, yhdistyksen tai säätiön omistuksessa ja jotka eivät kuulu lakisääteisen valtionosuuden piiriin. Harkinnanvaraisten avustusten tavoitteena on museoiden kokoelmien ja rakennusten säilyminen, kokoelmien hyvä hallinta sekä tiedon välittäminen museoiden kokoelmista ja paikallisesta perinteestä. Avustusta myönnetään myös paikallismuseotoiminnan kehittämiseen ja suunnitelmallisuuden edistämiseen.

Avustuksen hakijoita oli yhteensä 176.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?