Roholan alueen tiet maksavat yli 5 miljoonaa euroa

Kostianvirran ja Pälkänevedentien välille Lahdentien varteen nousevan Roholan asuinalueen kunnallistekniikan rakentaminen alkanee jo syksyllä. Talvella hyväksytty kaava tuo alueelle reilut 200 pientalotonttia.

Katujen, teiden, valaistuksen ja kivetysten rakentamiseen on varattu yhteensä 0,9 miljoonaa euroa vuosille 2017–2020. Määrärahavaraus on vahvasti alimitoitettu, sillä Roholan alueelle tulee lähes kuusi kilometriä katuja ja teitä.

Elokuussa valmistuvissa suunnitelmissa arvioidaan, että reunakivineen ja katuvaloineen kunnallistekniikan kokonaishinta nousee 5,3 miljoonaan euroon. Lisäksi vesi- ja viemärilinjat sekä Lahdentien alikulku ja Kostianvirran ylittävä pyörätiesilta nielevät miljoonia euroja.

Vesi- ja viemärilinjojen suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Nykyiset viemäriputket ovat liian ahtaat uuden alueen jätevesille, ja siksi alueelta rakennetaan uusi siirtolinja Tommolan jätevedenpuhdistamolle. Lisäksi Kyttäläntien päästä Lahdentien ali kulkevaa tunnelia on laajennettava ja Kostianvirran yli rakennettava kevyen liikenteen silta.

Kunnanhallitus käsittelee keskiviikkona 26.4. katujen rakentamiseen tälle vuodelle tarvittavaa 1,5 miljoonan euron lisämäärärahaa. Ensi vuonna kunnallistekniikan rakentamisen arvioidaan maksavan vajaat 1,8 miljoonaa euroa.

Roholan aluetta rakennetaan vaiheittain. Ensimmäisen vaiheen kustannukset ovat lähes kaksi kolmasosaa kunnallistekniikan kokonaiskustannuksista. Kakkos- ja kolmosvaiheet maksavat reilut kaksi miljoonaa euroa. Niiden käynnistymisestä päätetään erikseen.

 

Yksi kommentti

  1. Paul Tiililä

    Kunnan olisi järjestettävä Roholan tonttien markkinointitilaisuus esim. Nuijalla, jonne kutsuttaisiin ainakin Pirkanmaan kiinteistönvälittäjät ja pankkien edustajat sekä media, jotta tieto hienoista tonteista aikatauluineen leviäisi ja ostajat alkaisivat kiinnostua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?