Koko koulun katutanssi avaa vappumarkkinat

Pälkäneläislasten vuoden kohokohdat ovat jouluaatto, halloweenjuhlat ja vappumarkkinat. Jouluna saa lahjoja, mutta halloweenia ja vappumarkkinoita varten saa pukeutua ja naamioitua.

Vappumarkkinoiden asuja suunnitellaan pitkin kevättä myös opettajienhuoneessa, sillä koulun väellä on tapana sonnustautua karkeloon yhteisen teeman mukaisesti.

Tämänvuotisia vappumarkkinoita vietetään perjantaina 28.4.. Karkelot alkavat kello 10.30 koko koulun katutanssilla. Perjantaina vietetään valtakunnallista tanssin päivää, ja Kostian koululaiset osallistuvat katutanssillaan Suomi 100 -juhlavuoden haastekampanjaan.

Puolentoista tuntia kestävillä vappumarkkinoilla koululaiset tekevät oman työvuoronsa oman luokkansa toimintapisteellä ja kiertävät lopun aikaa muiden pisteitä. Vappumarkkinoiden klassikoihin kuuluu muun muassa kauhukellari sekä erilaiset temppuradat ja ulkopelit. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa ongintaa, arvontaa ja aarteenetsintää. Lelukirppikseltä ja kirjatorilta voi tehdä löytöjä lelu- ja kirjahyllyyn. Myynnissä on myös orvokintaimia ja simaa.

Kahviosta saa jäätelöä ja muita herkkuja. Munkkeja tämänvuotisilta vappumarkkinoilta ei myydä, mutta kaasupalloja koululta saa. Osa on tilannut vappupallot etukäteen, ja torilla on myynnissä myös ylimääräisiä palloja.

Hauska vappumarkkinapäivä kerää myös entisiä ja tulevia koululaisia. Myynti- ja toimintapisteissä käytetään vappumarkkinoiden omaa valuuttaa, jota voi ostaa markkinoille tullessaan. Kymmenen lipun nippu maksaa 2,50 euroa. Tarvittavien lippujen määrä vaihtelee pisteestä riippuen.

Vappumarkkinoiden tuotolla kustannetaan muun muassa koko koulun talviulkoilupäivän bussimatkat ja hankitaan oppilaille välituntivälineitä.

4-vuotiaan Jenni Nurmen puku oli tuontitavaraa Saksasta. Samanikäinen Ville Äijälä hurmasi taikurinpuvussa.

Jere Niemen zombie-lookin loi isosisko.

Katso leijonan loikkaa!

Viime vuonna Kostian koulun vappumarkkinoilla käyskenteli jos jonkinlaisia eläimiä.

Iisa Aho lainasi naapurin pukua.

Enni Laaja ja Iina Järvenpää pysyivät lämpiminä pukujensa alla.

Kakkosluokkalaiset Ella Laukkanen, Sallamari Knuutinen, Emmi Laaja ja Siiri Kotanen pitivät huolta hula-vanne-pisteen toiminnasta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>