Pälkäne valittaa Tavase-päätöksestä

Pälkäneen kunta valmistelee asianajajan ja pohjavesiasiantuntijan kanssa Tavase-valitusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Vaasan hallinto-oikeus palautti huhtikuun puolivälissä tekopohjavesihankkeen lupahakemuksen aluehallintoviraston käsittelyyn.

Vesi- ja ympäristöasioihin erikoistunut hallinto-oikeus katsoi, että Vehoniemen ja Keiniänrannan Natura-alueille aiheutuvat haitat on ehkäistävissä suunnitelmapäivitysten ja lupamääräyksien avulla. Pälkäne olisi toivonut, että aluehallintoviraston päätöstä muuteta. Aluehallintovirasto hylkäsi Tavasen lupahakemuksen.

Reilut parikymmentä vuotta vireillä olleen tekopohjavesihankkeen kaikista vaiheista on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka. Mikäli lupahakemus palaa Pälkäneen valituksesta huolimatta aluehallintovirastoon, se saa Natura-vaikutusten lisäksi tutkittavakseen hankkeen kaikki muut vaikutukset. Lisäksi osa hallinto-oikeuden tuomareista katsoi, että hankkeelle tulisi hakea poikkeuslupaa valtioneuvostolta.

 

Lue lisää aiheesta:

Yksi kommentti

 1. Pauli Kiuru

  Tavasen lopetus pormestariohjelmaan

  Tampereella laaditaan pormestariohjelmaa. Siinä on syytä huomioida Tavase-hankkeen lopettaminen. Poliittinen saumakohta antaa mahdollisuuden tosiasioiden tunnustamiselle. Vaalien jälkeen hanketta on helpompi tarkastella niin, ettei kukaan menetä kasvojaan.

  Tavase on yhteiskunnan voimavarojen tuhlausta. Valitus- ja käsittelykierre jatkuu tuoreen hallinto-oikeuden 130 sivuisen päätöksen jälkeen korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Puolentoista vuoden päästä työllistyvät taas aluehallintoviraston tai maakunnan virkamiehet.

  Pormestariohjelmassa voitaisiin linjata, että ympäristön kannalta vahingollinen ja vesihuollon näkökulmasta tarpeeton hanke ajatetaan alas. Samalla loppuisi Pälkäneeseen kohdistuva kuntakiusaaminen, joka on jatkunut kohta 20 vuotta. Lopettaminen säästäisi myös Tampereen veronmaksajien rahoja.

  Julkaistu: Aamulehti 23.4.2017

  Pauli Kiuru (kok.)
  Kansanedustaja

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>