Liikuntahalli nytkähtää liikkeelle

Pälkäneen liikuntahallin rakennustyöt pääsivät liikkeelle tällä viikolla. Viime keskiviikkona varmistui hankkeen toteutuksen reunaehdoksi kirjattu valtionavustus, joka kohosi lopulta 900 000 euroon. Pälkäneen kunta oli aiemmin hakenut 750 000 euron avustusta.

– Jonkin aikaa sitten meille tuli tieto, että avustusta voisi olla mahdollista saada enemmänkin kuin alkuperäisissä suunnitelmissa, joten laitoimme hakemuksen vetämään. Tämä on erittäin hyvä juttu, toteaa Pälkäneen kunnanjohtaja Janita Koivisto tyytyväisenä.

Kaikista valtionavustusta saaneista liikuntapaikkahankkeista Kostia-Areenan nimellä hakuprosessin läpikäyneen liikuntakeskushankkeen lisäksi vain Kuusamon jäähalli-liikuntahallihanke sai avustusta korotettuna.

Rakennusmiehet Tomi Väisälä ja Harri Toivonen aitasivat tulevaa työmaa-aluetta maanantaina.

Myös Kangasalan Uimahalli Oy:n laajennushankkeelle myönnettiin laajennuksen toteutumisen varmistava 570 000 euron avustus.

– Hienoa, että kunnat panostavat monipuolisiin liikuntapaikkoihin ja asukkaidensa liikkumiseen. Liikuntapaikat tukevat erinomaisesti myös lasten ja nuorten liikuntaa ja seuratoiminnan edellytyksiä, kommentoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ministeriön verkkosivuilla.

 

Valmista elokuussa 2018

Myös liikuntakeskuksen urakkasopimukset saatiin lopulta allekirjoitettua. Pääurakoitsijana toimii Rakennus K. Karhu Oy, sähköurakoitsijana Novasähkö, putkiurakoitsijana Pälkäneen Putki ja Puhallin, ilmanvaihtourakoitsijana Consti Talotekniikka ja rakennusautomaatiourakoitsijana Schneider Electric Finland.

Yli kuuden miljoonan euron hankkeen on määrä valmistua loppukesästä ensi vuonna. Viimeisimmässä osapuolten kokouksessa valmistumisen tavoiteajankohtaa siirrettiin hieman eteenpäin, koska avustuspäätöksen venyttyä töiden aloittaminen viivästyi kaavaillusta.

Liikuntahalliin on suunniteltu täysimittainen salibandykenttä ja erillinen lentopallon tai koripallon käyttöön kaavailtu pelikenttä. Tilojen mahdollista muuta käyttöä, esimerkiksi juhlia ajatellen, salibandykenttä pinnoitetaan kestävällä joustoalustalla. Toisella kentällä alustana toimii joustoparketti. Pienempikin kenttä on suurempi kuin yhteiskoulun salin kenttä, joka pysyy käytössä liikuntahallin valmistumisen jälkeenkin. Kunnan liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola muistuttaa, että kaikkien ryhmien kaikkia vuoroja ei ole mahdollista siirtää uuteen liikuntakeskukseen.

Rakennukseen tulee kaksi noin sadan neliömetrin kuntosalitilaa, joista alakerran sali on niin sanottu vapaapainosali. Yläkerran sali toimii taljalaitteineen yleissalina. Joitakin – myös aerobisia – laitteita on käyttäjäystävällisyyden nimissä määrä hankkia molempiin saleihin. Tulostaulut, kuntosalilaitteet ja muut eivät sisälly urakkahintaan.

Kaksi kenttää turnausmahdollisuuksineen on huomioitu myös oheistiloissa. Varsinaisen kahvion lisäksi pienemmän kentän tuntumassa on valmius väliaikaiselle toiselle myyntipaikalle.

Salibandykentän oheen on tehty varaus kiipeilyseinälle, ja esillä on ollut myös pohdinta esimerkiksi yleisurheilijoita palvelevasta heittoseinästä.

Suunnitelmissa Lahdentielle näkyvää julkisivua hallitsevat lasi- ja väripinnat. Myös pääaulan sisäpuolelta avautuu lasiseinien kautta näkymä pelihalleihin. Kuva Arkkitehtitoimisto Raudasoja Oy.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>